Zaradi neurja železniški kolaps v Franciji: prizadetih 80 tisoč potnikov

Svet 31. Jul 202415:19 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi silovitega neurja na jugovzhodu Francije več deset tisoč potnikov ni moglo potovati s hitrim vlakom med Parizom in Lyonom. Po prvih ocenah je prizadetih 80 tisoč ljudi.

Zaradi današnjega silovitega neurja v departmaju Yonne jugovzhodno od francoske prestolnice, ki je povzročilo precejšnjo škodo, padla drevesa pa so blokirala ceste in železniške proge, več deset tisoč potnikov ni moglo potovati s hitrim vlakom TGV med Parizom in Lyonom.

Po ocenah francoskih železnic SNCF bo prizadetih 80.000 potnikov.

V SNCF so dodali, da so se po silovitem neurju v departmaju Yonne vsi vlaki vrnili v garaže, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnica francoskih železnic Severine Lepere je povedala, da je hitri vlak na tej progi trčil v drevo na tirih. Pri tem se je poškodoval sprednji del vlaka, zaradi česar ni mogel nadaljevati poti. Na vlaku pa ni bilo poškodovanih.

Zaradi neurja je po njenih besedah na prometni jugovzhodni progi prizadeta tudi oskrba z električno energijo. Medtem ko so progo med Parizom in Lyonom zaprli, povezave med Parizom ter Marseillom in Montpellierem še vedno delujejo, a so zamude, je še povedala Lepere.

Ker na železnicah ne vedo, kdaj bodo lahko odstranili drevesa s tirov, so vse morebitne potnike pozvali, naj ostanejo doma. Stroške za že kupljene karte jim bodo vrnili ali pa jih bodo lahko uporabili kak drug dan, je še dodala.

Do vnovičnih motenj v železniškem prometu prihaja po tem, ko je bil moten po vsej državi, ker je bilo omrežje hitrih vlakov TGV v petek tarča treh sabotaž tik pred odprtjem olimpijskih iger v Parizu. Še vedno ni znano, kdo jih je izvedel in če so hoteli ovirati olimpijske igre, še poroča AFP.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!