Zaradi onesnaženja zaprli priljubljene španske plaže

Svet 17. Jul 202419:53 0 komentarjev
delavci čistijo plažo po onesnaženju
Na plažah v Valeniciji je bilo danes videti tehnike v belih zaščitnih oblekah. (Foto: PROFIMEDIA)

Na vrhuncu turistične sezone so v Valencii, priljubljenem španskem letovišču, zaradi onesnaženja zaprli tri plaže. Izvor domnevnega onesnaženja z gorivom, ki je prizadelo tudi del naravnega parka, še ni znan.

Tri plaže v južnem delu Valencie na vzhodu Španije danes čistijo, potem ko so jih zaprli za javnost po torkovem domnevnem onesnaženju z gorivom na več sto metrih obale.

Predstavnica oblasti v Valencii Raquel Ibanez je novinarjem na kraju onesnaženja povedala, da preiskujejo vse možnosti izvora oljnega madeža, na območje pa so napotili tudi ustrezne pomorske organe, da preverijo, ali so v morju še kakšna druga onesnaženja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na plažah je bilo danes videti tehnike v belih zaščitnih oblekah, ki so z lopatami odstranjevali oljne madeže. Ibanez je zagotovila, da so oljne madeže odstranili z vseh območij, kjer so jih zasledili.

Predstavnik mestne civilne zaščite Juan Carlos Caballero pa je sporočil, da kilometre prizadetih plaž preletavajo droni gasilcev, da bi čistilnim službam omogočili učinkovito delo. V sporočilu na občinski spletni strani je dodal, da je njihov prvi cilj zagotoviti normalne razmere in ponovno odpreti plaže za prebivalce mesta in turiste.

onesnaženo morje onesnaženo morje
Foto: PROFIMEDIA
delavci čistijo plažo delavci čistijo plažo
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!