Zaradi sabotaže obsežen izpad elektrike v Venezueli

Svet 30. Avg 202414:17 1 komentar
izpad elektrike v venezueli
Foto: Leonardo Fernandez Viloria/REUTERS

V Venezueli je danes zaradi sabotaže prišlo do obsežnega izpada električne energije, je dejal venezuelski minister za komunikacijo Freddy Nanez. Povedal je, da vseh 24 venezuelskih zveznih držav poroča o delni ali popolni izgubi oskrbe z električno energijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob približno 4.40 zjutraj (10.40 po srednjeevropskem času) je v Venezueli “prišlo do sabotaže nacionalnega električnega sistema, ki je prizadela skoraj celotno ozemlje države. Vseh 24 zveznih držav poroča o popolni ali delni izgubi oskrbe z električno energijo,” je za državno televizijo VTV povedal minister Freddy Nanez.

Manjši izpadi elektrike so sicer v Venezueli dokaj pogosti. Že v torek so denimo prizadeli več zveznih držav, pri čemer je Nanez kot razlog prav tako navedel sabotaže, poroča tiskovna agencija Reuters. Zadnjo serijo večjih izpadov elektrike pa je Venezuela doživela leta 2019. Ti so ohromili javni promet, delo bolnišnic, zaprte so bile šole, javni uslužbenci pa so morali ostati doma.

Oblasti v južnoameriški državi so za številne pretekle izpade elektrike okrivile ZDA in opozicijo, slednja pa zanje krivi korupcijo ter pomanjkanje strokovnega znanja in naložb v infrastrukturo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje