Zaradi skrivnostnih črnih krogel zaprli plaži v Sydneyju

Svet 16. Okt 202409:20 1 komentar
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi skrivnostnih črnih krogel so v Sydneyju zaprli priljubljeni plaži. Njihov izvor še preiskujejo, a ugibajo, da bi lahko šlo za katranske kroglice.

V Sydneyju so v torek zaprli dve med turisti in domačini priljubljeni plaži, potem ko je nanju naplavilo skrivnostne črne krogle, katerih izvor še preiskujejo.

Glede na prva ugibanja bi lahko šlo za katranske kroglice, ki nastanejo ob stiku nafte z vodo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Krogle v velikosti žogic za golf so sprva opazili v torek popoldne po lokalnem času. Na plaži Coogee, ki jo običajno polnijo tako prebivalci Sydneyja kot turisti, so jih našteli več sto. Kasneje so jih opazili še na bližnji plaži Gordon’s Bay, ki je priljubljena med potapljači in ribiči.

Na plažo naplavilo črne krogle Na plažo naplavilo črne krogle
Foto: @dylanjparker/INSTAGRAM
Na plažo naplavilo črne krogle Na plažo naplavilo črne krogle
Foto: @dylanjparker/INSTAGRAM
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Zaprti plaži v Sydneyju Zaprti plaži v Sydneyju
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi pojava so pristojne oblasti obe plaži zaprle. Mestni svet je v izjavi poročal o pojavu “skrivnostnih črnih krogel”, ki jih sedaj odstranjujejo. Zaenkrat še ne vedo, za kateri material gre, dodajajo pa, da bi lahko šlo za krogle iz katrana, ki nastanejo, ko pride nafta v stik s smetmi in vodo, po navadi zaradi uhajanja nafte.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje