Zaradi težav s tlakom na letalu več potnikov krvavelo iz ušes in nosu

Svet 18. Sep 202411:47 0 komentarjev
delta air lines
Foto: REUTERS

Med letom ameriške letalske družbe Delta Air Lines je zaradi težav s tlakom več potnikov krvavelo iz ušes in nosu. Huje poškodovanih ni bilo.

Incident se je zgodil 15. septembra med letom iz glavnega mesta ameriške zvezne države Utah Salt Lake City v Portland v zvezni državi Oregon, piše CNN.

“Slišala sem, kot da bi vdrl zrak. Nato mi je začelo brbotati v desnem ušesu. Dotaknila sem se ga in bil je krvav,” je dogodek za CNN opisala ena od potnic. Dejala je, da se je podobno zgodilo tudi z drugimi potniki. “Ušesa so začela neznosno boleti. Vsi okoli so se držali za ušesa, iz katerih so krvaveli. Nekateri so krvaveli tudi iz nosu,” je še povedala.

Potniki so takoj ugotovili, da nekaj ni v redu. “Pogledala sem moža, ki se je sklonjen naprej z obema rokama držal za ušesa. Pogledala sem po letalu in videla gospoda, ki je zares močno krvavel, medtem ko so mu drugi potniki skušali pomagati,” je dejala še ena od potnic.

V dogodku naj ne bi bil nihče huje poškodovan, je pa deset potnikov potrebovalo dodatno zdravstveno oskrbo. Zvezna uprava za letalstvo je že napovedala preiskavo dogodka.

“Potnikom se za nastalo situacijo na letu 1203 iskreno opravičujemo. Osebje je sledilo vsem potrebnim postopkom pri vračanju na letališče v Salt Like Cityju, kjer so naše ekipe poskrbele za potnike,” je družba Delta zapisala v sporočilu za javnost. Potnike so nato z drugim letalom prepeljali v Portland. Kot so še dodali, so težave s tlakom takoj odpravili, letalo pa je že naslednji dan nadaljevalo lete.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!