Že čez nekaj tednov konec zastonjskega deljenja gesel za Netflix?

Digitalno 25. Jan 202320:18 0 komentarjev
Netflix
PROFIMEDIA

Netflix naj bi že čez nekaj tednov zaostril pravila za deljenje gesel. To možnost zdaj po svetu koristi več kot 100 milijonov gledalcev Netflixa, ki si geslo izposodijo – pogosto od družinskih članov ali prijateljev. Od marca dalje pa naj bi Netflix takšno početje dodatno zaračunal.

Pri Netflixu znova napovedujejo, da so zastonjskemu deljenju gesel šteti dnevi. Kot poroča Business Inisider, je gigant na področju pretočnih video vsebin svojim delničarjem v četrtek poslal pismo, v katerem med drugim napoveduje, da bodo že konec prvega četrtletja, torej meseca marca, zaračunali deljenje gesel med uporabniki izven gospodinjstva.

To bo v praksi pomenilo, da naročniki od takrat naprej ne bodo mogli več brezplačno deliti svojega gesla z uporabniki v drugih gospodinjstvih. Po poročanju Business Inisiderja ga bodo lahko brezplačno delili le z ostalimi člani gospodinjstva, če pa ga bodo želeli posoditi še komu drugemu, bodo za to dodatno plačali.

Plačljivo deljenje gesel je Netflix že preizkusil v Kostariki, Čilu in Peruju, kjer so naročnikom njihove storitve, ki so geslo delili osebam izven svojega gospodinjstva, dodatno zaračunali od dva do tri dolarje (1,8 do 2,8 evra).

V pismu delničarjev je sicer navedeno, da so nekateri uporabniki iz tega dela sveta zaradi novih pravil in stroškov preklicali naročnino. Pri Netflixu pričakujejo, da bo število uporabnikov takoj po uvedbi spremembe padlo, vendar pa se bo po njihovih ocenah dobiček popravil. Menijo namreč, da si bodo ljudje, ki so si gesla doslej delili, začeli ustvarjati svoje račune.

O problematiki deljenja gesel so pri Netflixu glasneje spregovorili julija lani, ko so prvič v desetletju zabeležili padec naročnikov. Dostop do računa naj bi si delilo več kot 100 milijonov gospodinjstev, kar po Netflixovih navedbah “spodkopava dolgoročno sposobnost vlaganja in izboljšav platforme”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!