Zelenski pri Bidnu, pozval ga bo k odpravi omejitve uporabe orožja proti Rusiji

Svet 23. Sep 202411:08 6 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Predsednik Volodimir Zelenski je prispel na obisk v ZDA, kjer naj bi Joeja Bidna pozval k odpravi omejitev pri uporabi ameriškega orožja za napade na cilje v Rusiji.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prispel na obisk v ZDA, kjer bo kolegu Joeju Bidnu predvidoma predstavil svoj načrt za končanje vojne, obenem pa naj bi ga pozval k odpravi omejitev pri uporabi ameriškega orožja za napade na cilje v Rusiji.

Medtem se obstreljevanje med Rusijo in Ukrajino nadaljuje. V ruskih napadih na ukrajinsko regijo Herson je bila v nedeljo ubita ena oseba, sedem pa ranjenih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti.

Ponoči je bilo tarča ruskih napadov tudi mesto Zaporožje v istoimenski regiji, pri čemer je bilo ranjenih 16 ljudi. V napadih na mesto naj bi ruske sile uporabile t. i. drsne bombe. V regiji Herson je bila v ruskem obstreljevanju in letalskih napadih v nedeljo zadeta stanovanjska stavba, pri čemer je bila ubita 61-letna ženska, sedem ljudi pa je bilo ranjenih, je sporočil guverner regije Oleksandr Prokudin.

Napad v Hersonu
Napad v regiji Herson. (Foto: PROFIMEDIA)

16 ranjenih so zahtevali ruski napadi na Zaporožje, pa je sporočil guverner istoimenske regije Ivan Fedorov.

Po navedbah ukrajinskih medijev so ruske sile Zaporožje prvič napadle s t. i. drsnimi bombami. Tako regijo Herson kot Zaporožje ruska vojska sicer deloma zaseda.

Ukrajinska zračna obramba naj bi ob tem ponoči nad ozemljem Ukrajine sestrelila tri brezpilotnike tipa šahed, še enemu dronu in dvema manevrirnima raketama pa naj bi preprečila, da bi dosegli svoje cilje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na drugi strani je ruska zračna obramba nad obmejnima regijama Kursk in Belgorod ponoči prestregla in uničila osem ukrajinskih dronov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje