Zmagovalec mednarodne delavnice “Make the scene!” je projekt “Dert” iz Srbije

Svet 19. Jul 202415:19 0 komentarjev
Podelitev nagrade projektu Dert
Foto: United Media

Na prestižni mednarodni delavnici razvoja scenarijev za televizijske serije "Make the scene!", ki je bila organizirana v okviru partnerskega projekta Puljskega filmskega festivala in United Media, sta glavno nagrado prejeli avtorica Katarina Krstić in producentka Andrijana Zukić s projektom "Dert". Avtorji projekta so prejeli nagrado v višini 10.000 evrov in možnost nadaljnjega razvoja projekta z United Media.

V okviru partnerskega projekta Puljskega filmskega festivala in United Media je bila organizirana prestižna mednarodna delavnica razvoja scenarijev za televizijske serije “Make the scene!”. V Pulju je 17. julija v Kinu Valla potekala predstavitev šestih finalistov delavnice, na slovesnosti v Festivalnem centru Puljskega filmskega festivala pa sta glavno nagrado prejeli avtorica Katarina Krstić in producentka Andrijana Zukić.

“Čestitam zmagovalcem, pa tudi vsem finalistom naše prve mednarodne delavnice za razvoj scenarijev za televizijske serije, saj so bili najboljši izbrani med množico zelo kakovostnih projektov. Verjamem, da bo “Make the Scene!” postal pomembna platforma za scenariste in producente, saj nadarjenim avtorjem iz vse regije ponuja priložnost, da predstavijo svoje zamisli in zaženejo svoje projekte. S tem želimo še dodatno spodbuditi in okrepiti kreativno industrijo ter podpreti zanimive projekte in nadarjene avtorje, ki jih je v regiji res veliko. V posebno čast nam je, da je delavnica “Make the scene!” doživela svojo prvo izdajo na najstarejšem hrvaškem filmskem festivalu,” je povedala direktorica razvoja scenarijev pri United Media Nataša Buljan.

Foto: United Media

Dobitnica nagrade Katarina Krstić je na podelitvi dejala: “To je neverjetna priložnost za mlade, ki si želijo pokazati, kaj znajo. S pomočjo United Media in pomočjo fantastičnih producentov z izkušnjami, je to sijajna priložnost, kako delati nove projekte in povedati dobre zgodbe.”

Avtorji projekta “Dert” so prejeli nagrado v višini 10.000 evrov in možnost nadaljnjega razvoja projekta z United Media. Žirija v sestavi Nataše Buljan, Gorana Bogdana in Miše Mogorović je zmagovalca izbrala z obrazložitvijo: “Žirija je imela zelo zahtevno nalogo, saj je vsak projekt prinesel zelo zanimivo premiso in edinstveno ustvarjalno vizijo. Vendar pa je zmagovalni projekt izstopal po svoji izjemno čustveni zgodbi in osupljivih likih, s katerimi se je enostavno poistovetiti in ki bi jih vsi zelo radi gledali na platnu. Dert nam prinaša strast, globoko osebno izkušnjo, univerzalno zgodbo, a tudi zelo močan komercialni potencial.”

Poleg mednarodne delavnice je United Media gostila še en prestižni mednarodni dogodek v Pulju. 16. julija je namreč potekalo polfinalno ocenjevanje za nagrado International Emmy v kategoriji najboljši igralec. Po ocenjevanju je v puljskem Kaštelu potekal spektakularen gala večer, na katerem so se zbrali profesionalci iz sveta televizije in kreativne industrije, predstavniki mesta Pulj in Puljskega filmskega festivala, ki so slavili odličnost Hrvaške kot destinacije za domačo in mednarodno produkcijo.

Foto: United Media

United Media je produkcijski vodja, ki letno proizvede več kot 40.000 ur izvirnih vsebin, združuje vrhunske profesionalce iz sveta produkcije, tako televizijske kot filmske, zato načrtuje nadaljevanje sodelovanja s filmskimi festivali in druge projekte s področja ustvarjalnosti, produkcije in kulture nasploh.

*del United Media je tudi N1 Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!