Zunanje ministrstvo poziva: Umaknite se iz Libanona, ne hodite v Izrael in Iran

Slovenija 01. Avg 202412:38 2 komentarja
ročna prtljaga
PROFIMEDIA

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve slovenske državljane poziva, naj se umaknejo iz Libanona. Vsem odsvetuje tudi potovanja v Iran in Izrael.

Zaradi resnih varnostnih razmer v Libanonu slovenskim državljanom svetujemo, naj zapustijo državo, je MZEZ zapisalo na omrežju X. Dodali so, da so razmere nestabilne, napetosti visoke, dogodki se lahko hitro in brez opozorila stopnjujejo.

Ministrstvo odsvetuje tudi vsa potovanja v Izrael, tistim državljanom, ki so tam, pa svetuje, naj Izrael čim prej zapustijo oziroma ravnajo z največjo stopnjo previdnosti, so zapisali. Zaradi nevarnih incidentov in nevarnosti nenadnega stopnjevanja političnih napetosti v regiji ministrstvo slovenskim državljanom prav tako odsvetuje vsa potovanja v Iran, so še sporočili na omrežju X.

Ministrstvo je potovalne nasvete spremenilo, potem ko so se razmere v regiji še zaostrile. V sredo je bil v domnevnem izraelskem napadu v Teheranu ubit vodja Hamasa Ismail Hanija, v torek pa v Bejrutu eden od vodij šiitskega Hezbolaha Fuad Šukr. Danes je Izrael potrdil smrt še enega vodje Hamasa Mohameda Deifa, ki naj bi bil ubit v napadu 13. julija.

Iran in Hamas sta napovedala maščevanje, izraelski premier Benjamin Netanjahu pa je v sredo, ko je dejal, da so sovražnikom zadali hud udarec, državljane posvaril, da so pred njimi zahtevni dnevi, češ da je slišati grožnje iz vseh smeri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje