Župan o pretepu na hrvaški meji: Bojim se, da se to lahko ponovi

Svet 29. Jul 202410:11 0 komentarjev
mejni prehod Karasovići
Mejni prehod Karasovići (Foto: PROFIMEDIA)

Po sobotnem incidentu na meji med Hrvaško in Črno goro, ko je skupina pretepla očeta in sina, ki sta poskušala priti do svoje hiše, župana skrbi, da bi se incident lahko ponovil. Od pristojnih zahteva hitrejše postopke na mejnem prehodu.

Kot smo poročali, sta oče in sin iz hrvaških Konavel obšla kilometrsko kolono pred mejo ter poskušala priti do domače hiše, a so ju vmes prestregli napadalci, ki so mislili, da želita prehiteti avtomobile, ki so čakali na prehod meje. Oba so pretepli, končala sta v bolnišnici. Policisti so pridržali dva albanska državljana, stara 23 in 42 let, ki ju bodo ovadili zaradi povzročitve hude telesne poškodbe.

Župan Konavel Božo Lasić je potrdil, da pozna žrtvi. “Oba poznam in zagotavljam, da nista povzročila incidenta. Vsi v kraju ju poznajo, sta ugledna človeka,” je rekel po poročanju hrvaškega portala Index.

“Žal mi je, da se takšne stvari dogajajo, bojim pa se, da se to lahko ponovi. Zato sem od pristojnih služb zahteval, naj se na mejnem prehodu Karasović odpre več izvozov proti Črni gori in naj se okrepi sistem, da bo postopek potekal hitreje,” je dodal.

Državno tožilstvo je potrdilo, da poteka preiskava pretepa v koloni pred mejnim prehodom. Državljana Albanije sta osumljena, da sta poškodovala prebivalca Konavel.

Policija pa je sporočila še nekaj podrobnosti o incidentu: v soboto je okoli 18.40 pri kraju Bani, blizu mejnega prehoda Karasovići, več oseb napadlo dva prebivalca Konavel, stara 58 in 32 let. V pretepu je bil starejši hudo poškodovan, mlajši pa lažje.

Pridržali so tri državljane Albanije. Enega so izpustili, druga dva pa preiskujejo zaradi nasilnega vedenja in telesnih poškodb, še piše Index.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!