Zvezdnica Marvelovih filmov obtožena spolne zlorabe otroka

Črna kronika 28. Apr. 202209:08 > 09:48
Delite:
Zara Phythian
Foto: PROFIMEDIA

Zvezdnica, ki je igrala v filmu Doctor Strange, je skupaj z možem obtožena, da je zlorabila 13-letnico.

Angleška igralka Zara Phythian, mojstrica borilnih veščin, ki je igrala čarovnico v Marvelovem filmu leta 2016, je skupaj z možem Victorjem Markom obtožena spolnih zlorab 13-letnice, poroča BBC. Ženska trdi, da naj bi jo 36-letna Phythian in njen 59-letni mož Marke med letoma 2005 in 2008 zlorabljala, ko je bila še najstnica. Večino zlorab naj bi zakonca posnela.

Zakonca vsa kazniva dejanja zanikata. Policisti so zaslišanje žrtve predvajali porotnikom na sodišču v Nottinghamu, kjer je opisala podrobnosti domnevnih spolnih dejanj med letoma 2005 in 2008, ko je bila stara med 13 in 15 let ter preden se je par poročil. Zakonca sta bila takrat inštruktorja borilnih veščin v Nottinghamshiru, ženska pa je policiji povedala, da se je zgledovala po Phythian zaradi njenih uspehov v borilnih veščinah.

Na sodišču je žrtev povedala, da se je prvo kaznivo dejanje zgodilo, ko sta ji zakonca ponudila alkohol, Phythian pa jo je izzvala, naj Marku nudi oralni seks. Ta je po njenih besedah nato imel spolni odnos z obema. “Vedela sem, da je to narobe, vendar nisem vedela, kako naj se rešim iz situacije ali kaj rečem,” je povedala policiji.

“Spomnim se, da sem takrat poskušala posnemati Zarin odziv, saj sem se zgledovala po njej in ji poskušala biti v vseh pogledih podobna,” je žrtev povedala na sodišču. “Ker so se zlorabe nadaljevale, je povedala, da ji je Marke zagrozil, da ji bo razbil kolena, če bo to komu povedala. Prav tako je rekel, da mi nihče ne bo verjel, če vseeno komu povem.”

Zakonca Phythian Marke sta skupaj obtožena 14 obtožb spolnih deliktov. Ob začetku domnevne zlorabe je bila Phythian  stara 20 ali 21 let, Marke pa 42 ali 43 let. Poleg obtožb spolnih deliktov je Marke še v drugih sodnih postopkih, prav tako naj bi spolno večkrat spolno zlorabil 15-letnico.

Sojenje zakoncema se nadaljuje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar