Dostava kupljenega izdelka še isti dan s storitvijo SameDay

Oglas 01. Jun 202311:28
GLS
promocijska fotografija

Pri spletnem nakupovanju se možnost dostave še isti dan zdi skorajda pravljična, a je s storitvijo SameDay, ki jo nudi distributer GLS, na nekaterih koncih Slovenije že zelo resnična.

Gre za izjemno prednost, ki jo podjetja s spletnimi trgovinami že lahko izkoristijo za naročila v štirih slovenskih mestih: Ljubljana, Koper, Celje in Kranj, kmalu pa se bo ta ponudba razširila še na Maribor in Novo Mesto. Storitev predstavlja izjemno prednost v času, ko je hitrost ena ključnih komponent zadovoljstva strank.

Če je naročilo oddano do 12:30 ure in je kupec pri tem izbral storitev SameDay2PL, bo lahko naročeni paket še isti dan prevzel na enem od 360 GLS paketomatov. Storitev je hitro postala izredno priljubljena, je pa zanimiv podatek, da 73 odstotkov kupcev, ki izberejo SameDay storitev, paket isti dan tudi dejansko prevzame.

Pri GLS so tako prepričani, da bo postopoma ta storitev postala integralni del nakupovalne izkušnje na spletu, saj je povsem v skladu z naravo hitrega spletnega nakupovanja.

Je pa sistem dostave v paketomat tudi cenejši od klasične dostave, obenem pa bolj skrben do okolja, saj dostavljavec prevozi manj kilometrov, kot bi jih, če bi vsak paket dostavljal od vrat do vrat. Obenem za spletne trgovce, ki bodo začeli uporabljati storitev SameDay centra do konca junija, pri GLS ponujajo še dodatne popuste.