GLS ponuja novo storitev za cenejše pošiljanje paketov v tujino

Oglas 02. Jun 202310:23
GLS
promocijska fotografija

Poslovanje s tujino je danes za številna podjetja povsem običajna praksa, seveda pa to zahteva tudi določeno količino pošiljk, ki romajo onkraj meja naše domovine. Pri racionalizaciji stroškov se podjetja zato že spogledujejo z GLS storitvijo, ki izdatno poceni pošiljanje v tujino.

Široka mreža prevzemnih točk distribucijskega podjetja GLS omogoča, da tudi pošiljke v tujino ostanejo znotraj njihovega sistema in je zato celotna storitev cenejša kot običajno pošiljanje direktno na naslov. Po evropskih državah ima GLS kopico prevzemnih točk, tako da je pošiljka vedno dostavljena na naslovniku najbolj dostopno mesto.

Za primer – v sosednji Avstriji imajo več kot 1.200 prevzemnih mest, v Italiji več kot 5.500, preko 500 jih je na Hrvaškem, seveda pa njihova mreža sega še veliko dlje. Recimo na Finsko, kjer imajo preko 2.900 prevzemnih mest in v Francijo, kjer jih je celo več kot 10.500.

Izredno ugodni so tudi dostavni časi. V Sloveniji je sicer že na voljo dostava paketa v istem dnevu (t.i. storitev SameDay), je pa pošiljka preko GLS dostavljena v dveh dneh v Nemčijo, Avstrijo, Romunijo, na Madžarsko, Hrvaško in Češko, v treh dneh pa v Francijo, Italijo, Švico, Belgijo, BiH, Srbijo, Turčijo pa tudi na Dansko in Nizozemsko.

Vse pošiljke imajo omogočeno popolno sledljivost v realnem času z neprestanim obveščanjem prejemnika, seveda pa je organizirano tudi brezskrbno in zanesljivo vračilo.

Če je v sistem pošiljanja vključena tudi komponenta odkupnin, se je z GLS možno dogovoriti za vsakodnevna nakazila, sicer pa jih že samo izvajajo 2-krat tedensko. S tem je tudi ta del poslovanja povsem prilagojen stranki.