Kakšne obleke bomo nosile to pomlad?

Oglas 15. Apr 202416:40 1 komentar
promocijska fotografija

Priča smo daljšemu obdobju vladavine kostimov, širokih hlač in satenastih kril. A zdi se, da pomlad napoveduje spremembe, natančneje, prinaša modne spremembe oziroma dodatke, zato je zanimanje narekovalk trendov usmerjeno v modele oblek, ki se bodo nosile to pomlad.

Ne moremo mimo tega, da obleke močno prevladujejo tako na modnih pistah kot v predstavljenih kolekcijah za pomlad-poletje 2024 in da trendi, ko gre za ženske obleke, še nikoli niso bili videti tako dobro, zato se veselimo vsega, kar prihaja.

Pa naj gre za obleko, ki je videti kot kreativno kompleksen material, ki spretno sledi silhueti ženskega telesa, dama pa je videti kot boginja, do prosojnih modelov damskih oblek, ki odkrijejo malce kože in obleki dodajo element zapeljivosti. Enako velja za barve, od pastelnih do svetlih barv oblek, ki jih nosijo najbolj drzne dame. In ta široka paleta zelo zanimive in nepredvidljive ponudbe je zanesljiv znak, da bo vsaka, ne glede na estetiko in stil, našla nekaj zase.

V nadaljevanju vam bomo podali nekaj napotkov, kako najenostavneje izbrati trendi obleko, od vas pa je odvisno, kakšne čevlje boste izbrale zraven, da se bodo podali k vaši kombinaciji.

To sezono se nosi rdeča

promocijska fotografija

Ni nam treba poudarjati, kako vpadljiva in posebna je rdeča barva. Gre za enega največjih trendov v zadnjem letu, novost pa je, da se njegova vladavina nadaljuje tudi letos. Na trgu je povečan “apetit” po ženskih oblekah v rdeči barvi, ki opredeljuje ponudbo, zato je enostavno izbrati tisto, ki vam najbolj pristaja.

Naj bo prosojno

promocijska fotografija

Na modnih brveh smo se predstavljali s prosojnimi kosi oblačil – krili, oblekami ipd., ki jih lahko zelo spretno vkomponiramo v videz (tudi za najbolj sramežljive dame), zato smo se odločili, da na naše nadenemo “mrežo” in čipko.

Dodatki perja

promocijska fotografija

Material igra zelo pomembno vlogo pri izbiri obleke in perje smo videli povsod (tudi pri znamki Bottega Veneta). Modni oblikovalci so se črni barvi na modnih pistah praviloma izogibali, zato tudi vam svetujemo svetlejše modele oblek, okrašene s perjem, ki bodo pritegnili pozornost. Če želite nekaj brezčasnega, si omislite obleko s pernatim zaključkom na rokavih ali na dnu.

Resice

promocijska fotografija

Opazili smo, da so večini znamk znotraj predstavljenih kolekcij za pomlad-poletje 2024, skupne resice. Čeprav imajo različne estetike, Jil Sander, Bottega Veneta, Loewe, Celine in Ralph Lauren povezujejo resice. Eden najbolj glamuroznih načinov, kako svojemu videzu dodati resice, je izbira obleke z resicami, v kateri ne boste ostali neopaženi.

Kratka, krajša, najkrajša

promocijska fotografija

Obleke v stilu babydoll z napihnjenimi robovi, ki nas malo spominjajo na Barbie estetiko, so popestrile sezono, ki je pred nami (te modele smo videli pri znamkah Balmain in Acne Studios). Volumen bomo nosili kot štafetno palico, zato je pravi čas, da poiščete debele obleke, naborke in plasti napihnjenega blaga za popoln videz.

Bela kraljica

promocijska fotografija

Z lepšim vremenom se vrača tudi brezčasna in čista bela barva. Upali bi si celo reči, da smo belih oblačil letos na modnih brveh opazili več kot prejšnja leta. To pomeni, da morate biti v trendu, saj smo prepričani, da imate v svoji omari belo obleko. Če pa želite investirati v nov stil, poiščite model z zanimivim izrezom, resicami, odprtim hrbtom itd. Bela obleka ni dobra izbira le, če ste gostja na poroki, temveč je tudi v vseh preostalih priložnostih zadetek v polno.

Vse navedene modele in stile oblek najdete v spletni Answear.si.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje