Zakaj je družinsko branje pomembno za razvoj otroka?

Oglas 26. Sep 202308:56 0 komentarjev
knjige za prvošolce
Če otroku beremo, ga naučimo misliti. Kakovostne knjige, ki jih priporoča Bralna značka, lahko do 12. oktobra ugodneje kupite v vseh trgovinah HOFER.

Otroci, ki berejo, so v prednosti. To potrjuje vse več raziskav, saj otroci z branjem razvijajo ključne spretnosti, zaradi katerih so v šoli in kasneje v življenju uspešnejši. Ključno za oblikovanje bralnih navad pri otrocih in bodočih odraslih je predvsem skupno branje. Zato lahko zdaj, ko poteka nacionalni mesec skupnega branja, družinski lov na zaklad spremenite v lov na pravo knjigo. Kakovostne knjige, ki jih priporoča Bralna značka, lahko do 12. oktobra ugodneje kupite v vseh trgovinah HOFER.

Branje je tisto, ki spodbuja domišljijo, bogati besedni zaklad, izboljšuje koncentracijo in spomin, govorno izražanje in pisanje, krepi samostojno razmišljanje in empatijo otrok. S tem prispeva k njihovemu intelektualnemu, čustvenemu in jezikovnemu razvoju, zato je priporočljivo otroke s knjigami seznaniti čim prej. Ob vsem tem s skupnim branjem krepimo tudi družinske vezi. Pomena branja knjig v zgodnjih fazah življenja se zavedajo tudi pri HOFERju, ki že deveto leto sodeluje z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS in iz leta v leto krepi svoje aktivnosti na področju branja in izobraževanja otrok.

Prvošolčkom razdelili že več kot 200.000 knjig

Tudi letos bodo pri HOFERju v sodelovanju z Bralno značko vsem prvošolčkom podelili knjigo, tokrat z naslovom Hiša selivka pisatelja Marka Kravosa z ilustracijami Erike Cunje. V devetih letih skupnega sodelovanja je HOFER pomagal prvošolcem razdeliti že več kot 200.000 knjig. To počnejo v okviru projekta Radi beremo, ki je del njihove lastne iniciative Danes za jutri.

Ugodne kakovostne knjige v vseh trgovinah HOFER

HOFER je ponovno podprl tudi Nacionalni mesec skupnega branja, saj v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji do 12. oktobra poteka prodajna akcija knjig, ki jih priporoča Bralna značka. Na posebej označenih policah pod oznako Bralna značka priporoča najdete po ugodnih cenah kakovostne knjige slovenskih založb za otroke in mladino, ki so izšle v zadnjih letih.

Šolske potrebščine za otroke Botrstva

Diskontni trgovec ob branju podpira tudi izobraževanje otrok. Tako so del sredstev iz sklada SKUPAJ za FER otroštvo namenili osnovnošolcem iz programa Botrstvo za nakup šolskih potrebščin. HOFER želi s tem skladom otrokom Botrstva v vseh fazah odraščanja zagotoviti lepše otroštvo in boljšo prihodnost. Zato je finančno podprl aktivnosti, ki jih za otroke iz različnih koncev Slovenije izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje. Lani so v sklad namenili 45.000 evrov, letos pa 65.000 evrov.

šolske potrebščine
promocijska fotografija

Paket šolskih potrebščin tudi za HOFERjeve zaposlene

Pri HOFERju imajo vedno v mislih tudi zadovoljstvo sodelavk in sodelavcev. Ker je vstop v prvi razred edinstven dogodek, v sklopu HOFER ugodnosti prvošolčkom zaposlenih podarijo darilne vrečke z osnovnimi šolskimi potrebščinami. Letos septembra je prvič prag šole prestopilo kar 181 otrok HOFERjevih sodelavk in sodelavcev.