Fifa odprla preiskavo o spolnih zlorabah v Gabonu

Šport 03. Maj. 202218:56
Delite:
Fifa
Foto: Profimedia

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je razširila preiskavo o domnevnem spolnem nadlegovanju mladoletnih nogometašev v Gabonu, zaradi tega je tudi suspendirala štiri uradne osebe te države, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Fifa je objavila, da je njen etični oddelek odprl uraden postopek zoper nekdanjega selektorja gabonske vrste do 17 let Assoumouja Eyija, ki so ga obtožili posilstva in spolnega nadlegovanja mladoletnika. Postopek je odprt tudi zoper funkcionarja lige Sergea Ahmeda Momboja in dva trenerja Triphela Mabicka in Orpheja Mickala.

Preiskavo so odprli, potem ko je britanski časnik Guardian konec prejšnjega leta objavil pričevanja domnevnih žrtev. Mladeniči so izjavili, da jih je Eyi zvabil v svojo hišo, ki jo je sam imenoval Rajski vrt. Nogometna zveza Gabona je v začetku leta suspendirala Eyija, Fifa pa je preiskavo razširila še na tri osebe. Fifini preiskovalci so od mednarodnega sindikata igralcev FifPro dobili tudi pritožbo, češ da je zloraba mladoletnih nogometašev v Gabonu globoko zakoreninjena in da je to javna skrivnost, ki se je leta ne rešuje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar