Športniki na olimpijskih igrah navduševali tudi z viralnimi videi

Magazin 08. Avg 202116:09 > 16:10 0 komentarjev

Športniki na olimpijskih niso navduševali le z odličnimi rezultati, včasih so s svojimi potezami sprožili tudi veliko nasmehov in dobre volje, ko so videi preplavili družbena omrežja in postali viralni.

Kar nekaj športnikov je na tokratnih olimpijskih igrah bolj kot po svojih rezultatih postalo prepoznavnih zaradi potez, ki so pritegnile pozornost javnosti. Britanec Tom Daley, ki je osvojil zlato medaljo v skokih v vodo, je več pozornosti kot z odličnim nastopom požel, ko je na tribuni med ogledom tekme pletel obleko za psa in torbico za medaljo.

Priznal je, mu je pletenje lani pomagalo pri obvladovanju stresa zaradi preloženih olimpijskih iger. Pred koncem olimpijskih iger pa je svojim sledilcem sporočil še, da si je spletel tudi jopo.

Delila sta si prvo mesto

Italijan Gianmarco Tamberi in Katarec Mutaz Essa Barshim pa sta pokazala, kaj pomeni pravi olimpijski duh.

V skoku v višino sta oba preskočila 2,37 metra v prvem poskusu, nato pa oba trikrat podrla letvico pri 2,39 metra.

V boju za zlato kolajno bi se nato lahko znova pomerila pri nižjih višinah, vendar pa sta se odločila, da si raje delita prvo mesto. Gledalce sta navdušila, ko sta si po tej odločitvi skočila v objem.

Navdušil pa je tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić, čigar geste so postale viralne. Najbolj je odmevala tista, s katero je tik pred koncem tekme nakazal, da je konec. Na Instagramu ga je oponašal tudi njegov brat, košarkarski zvezdnik Goran Dragić.

Vsi viralni videi pa ne naletijo na odobravanje

Izraelski atleti so se ob prihodu v olimpijsko vas na Japonskem zabavali, ko so ugotovili, da bodo v času olimpijskih iger spali na kartonastih posteljah. Organizatorji so želeli biti ekološki, po igrah pa postelje reciklirati, medtem ko so se športniki na družbenih omrežjih šalili, da naj bi jim te preprečevale spanje v dvoje.

A postelje niso bile prav trdne in atleti so skakali po njih in testirali, kdaj se bodo polomile. Kasneje so se atleti opravičili japonskim medijem in dodali, da niso želeli nikogar užaliti. Video pa so izbrisali.

Trener nemške judoistke Martyne Trajdos, Caudiz Pusa, je prav tako požel veliko pozornosti, vendar negativne, potem ko je splet preplavil posnetek, kako klofuta svojo varovanko pred dvobojem na olimpijskih igrah. S svojim ravnanjem si je prislužil uradno opozorilo Mednarodne judoistične zveze. Trener je zavrnil očtike in dejal, da je želel tekmovalko le spodbuditi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!