Pet delavcev, ki so jih pogrešali, v eksploziji najverjetneje umrlo

Črna kronika 12. Maj. 202213:23 > 20:41
Delite:
Eksplozija, Kočevje, Melamin
Foto: BOBO

Pet delavcev, ki so bili po jutranji eksploziji v kemični tovarni Melamin pogrešani, je najverjetneje mrtvih. Kot je povedal vodja intervencije Leon Behin, so se gasilci prebili do vseh predelov tovarne, vendar pa niso našli nobenih sledi preživelih.

“Gasilci smo se prebili do vseh predelov današnjega dogodka in lahko rečemo, da nismo našli nobenih oseb oziroma sledi oseb,” je na novinarski konferenci pozno popoldne pojasnil vodja intervencije Leon Behin. Dodal je, da je mesto intervencije pregledano, iskanje oseb zaključeno, sodelovali pa bodo še s specialno kriminalistično policijo. “Glede na obseg in vrsto nesreče lahko rečemo, da je šlo za tragično eksplozijo ekstremnih razmer, to kažejo tudi vsi kazalniki zveriženosti jeklenih konstrukcij,” je še pojasnil Behin.

Direktor podjetja Srečko Štefanič je temu pritrdil: “Žal se je pri raziskavah potrdilo, da je pet pogrešanih, ki smo jih imeli na listi, dejansko tudi z največjo verjetnostjo preminulo.” “Ne moremo in nikoli ne bomo pozabili žrtev,” je še dejal Štefanič ter družinam umrlih izrekel sožalje. Dodal je, da je to najtežji trenutek v njegovem življenju, in obenem zagotovil, da bodo v podjetju Melamin zagotovili vso podporo prizadetim družinam. Štefanič je še povedal, da je bil eden od ponesrečencev zaposlen v Melaminu, štirje pa so bili zaposleni pri njihovem ljubljanskem dobavitelju, ki se ukvarja z elektroinštalacijami.

Pogrešane oz. umrle osebe naj bi bile v neposredni bližini kamiona, kjer je odjeknila eksplozija, je že dopoldne pojasnil Behin. Zaradi škode, ki jo je v tovarni povzročila eksplozija, pa je bilo reševanje oteženo. Po informacijah N1 naj bi delavci v času nesreče v enem od zabojnikov montirali elektrovode. V tistem trenutku je cisterna pripeljala snov, ki je po vsej verjetnosti eksplodirala, kar je potrdil tudi direktor Melamina Štefanič.

Kot smo poročali, sta bila zaradi hudih poškodb dva delavca urgentno prepeljana v UKC Ljubljana. Po zadnjih podatkih sta še vedno v kritičnem stanju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar