N1 SOOČENJE: “Novi obrazi v politiki kot zastava 101”

N1 video 29. Mar 202219:32 > 30. Mar 2022 10:16

Novim obrazom, kot je bilo razumeti poslanca SDS Franca Breznika, v vladajoči stranki že pravijo, da so simptom zastave 101, kar da pomeni "zastarel koncept, le z novim obrazom, masko".

V našem N1 VOLILNEM SOOČENJU sta bila gosta poslanec SDS Franc Breznik in podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Urška Klakočar Zupančič. Breznik se je v pogovoru obregnil tudi ob Gibanje Svoboda, ki je nastalo šele pred volitvami. Povedal je, da v SDS nove obrazuje povezujejo z zastavo 101, kar da pomeni “zastarel koncept, le z novim obrazom oziroma masko”.

Kot je dejal Breznik, je SDS postala “največja in najbolj prepoznavna v svetu” zato, ker je “uveljavljala načela meritokracije”. Povedal je, da se je udeležil soočenja, ker so v stranki menili, da bo znal kaj povedati iz svoje glave, brez napisanih tekstov.

“Mi smo te ‘črkobralce’ in čitalce nekih tekstov v parlamentu prek novih obrazov srečali že skozi pet generacij. Vsi so propadli, vse hitreje so propadli. In mi govorimo o novih obrazih kot o sindromu zastave 101. Dvajset let so vam ponujali avtomobil zastava 101, vedno pod drugimi oznakami; zastava 101S, mediteran, comfort, special, skala 55, skala 65. Vedno so vam prodali zastavo 101, to je nek zastarel koncept, z neko novo masko ali novim obrazom,” je povedal. Kot pravi, je to problem slovenske politike.

V SDS si po njegovih besedah želijo, da na drugi strani v politiki nimajo sovražnikov, ampak predvsem politično konkurenco. “Zato da bomo tudi mi boljši. Če pa politična konkurenca ne nastaja iz potreb ljudi, temveč nastaja kot medijski projekt, ki ugasne kot drobno rezano cvetje, ki lepo cveti tri dni ter na koncu ugasne, potem mora stranka graditi in nastajati od spodaj navzgor, iz dejanskih potreb v družbi,” je dodal.

Urška Klakočar Zupančič pa je odvrnila, da nove stranke v današnjih časih nastajajo iz potreb ljudi, ker “prihajajo na politični parket ljudje, ki prej nikdar niso bili v politiki, tudi tisti, ki si nikdar niso mislili, da bodo politiki”. “Prihajajo, ker imajo enostavno te vlade dovolj. Ker imajo enostavno tega govorjenja dovolj. In si želijo boljše življenje, želijo si življenje v svobodni družbi,” je odgovorila Brezniku.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.