Pavšič umaknil kandidaturo za generalnega sekretarja državnega zbora

Slovenija 12. Maj. 202213:25 > 14:325 komentarjev
Delite:
Robert Pavšič
Foto: Borut Živulović/BOBO

Robert Pavšič je umaknil soglasje h kandidaturi za generalnega sekretarja državnega zbora. Deloval bo v kabinetu predsednice DZ, na začetku bo tudi vodja kabineta.

Dosedanji poslanec LMŠ Robert Pavšič je umaknil soglasje h kandidaturi za generalnega sekretarja državnega zbora (DZ). Kot je povedal za N1, tega ni storil zaradi napadov opozicije, temveč ker ocenjuje, da bo v kabinetu predsednice DZ bolj koristen. Tam bo skrbel za komuniciranje, na začetku pa bo tudi vodja kabineta.

Po naših informacijah naj bi do nadaljnjega generalna sekretarka DZ ostala Uršula Zore Tavčar.

Kot smo že pisali, je pred dnevi v bodoči opoziciji oziroma v strankah SDS in NSi kandidatura Pavšiča za generalnega sekretarja DZ vzbudila kar nekaj nezadovoljstva. Medtem ko naj bi ga po besedah naših virov za svojo desno roko izbrala predlagana predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (Gibanje Svoboda), je dosedanji predsednik DZ Igor Zorčič ob izbiri Pavšiča spomnil na nenapisano pravilo, da naj bi bil generalni sekretar DZ čim manj politično izpostavljen. Spomnimo, Pavšič je bil v iztekajočem se mandatu prepoznaven predvsem kot predsednik parlamentarne komisije o nabavi zaščitne opreme.

“Po naši oceni gre za neprimerno izbiro. Retorika gospoda Pavšiča do nas v tem mandatu ni bila ravno prijazna – naslavljal nas je s kriminalci, diktatorji in podobnim,” je dejal začasni vodja poslancev SDS Danijel Krivec. Po njegovih navedbah mora biti generalni sekretar parlamenta vsaj na videz nevtralna oseba, česar pa v primeru Pavšiča ni mogoče trditi. Podobni očitki so se zvrstili tudi iz stranke NSi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar