Soočenje civilne družbe na N1: Tea Jarc in Ivan Štuhec

N1 Studio 21. Apr. 202213:18 > 19:244 komentarji
Delite:

Pred nedeljskimi volitvami zelo aktivna civilna družba je danes svoje poglede na stanje v državi predstavila v studiu N1. Soočila sta se Ivan Štuhec, podpredsednik Zbora za republiko, in Tea Jarc iz Iniciative Glas ljudstva. Z njima se je pogovarjal voditelj Miha Orešnik.

Kakšno je stanje v državi, kakšen je razmislek pred prihajajočimi nedeljskimi volitvami, kako vidijo težave v naši državi in kje vidijo rešitve … Pogovarjali smo se s Teo Jarc iz Iniciative Glas ljudstva in Ivanom Štuhecem iz Zbora za republiko.

Zbor za republiko je pred dvema dnevoma zapisal, da je sedanja vlada “v dveh zadnjih, izredno kriznih letih pokazala, kakšne možnosti in sposobnosti se skrivajo v slovenski politiki”. V teh, za ves svet izjemno težkih letih je Slovenija postala močnejša, v svetu bolj razpoznavna, ugledna in vplivna, so še zapisali.

Glas ljudstva in petkovi protestniki pa vladi Janeza Janše že mesece in mesece očitajo – med drugim – nedemokratičnost, rušenje medijev in kulture, podrejanje družbenih podsistemov …

Podkast: Oddajo lahko tudi poslušate

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo – na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar