Drugi krog predsedniških volitev: začelo se je predčasno glasovanje

Slovenija 08. Nov 202200:05 > 07:401 komentar
predčasno glasovanje, volitve
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Vsi, ki se drugega kroga volitev za predsednika oziroma predsednico republike v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, lahko predčasno glasujejo od danes do četrtka, 10. novembra. Volišča bodo odprta od 7. do 19. ure, je sporočila Državna volilna komisija (DVK).

Danes se je začelo predčasno glasovanje v drugem krogu volitev za predsednika oziroma predsednico republike. Potekalo bo tudi v sredo in četrtek, 9. in 10. novembra, vse tri dni bodo volišča odprta od 7. do 19. ure.

predčasno glasovanje, volitve
Žiga Živulovič jr./BOBO

Seznam 96 volišč za predčasno glasovanje je objavljen na spletni strani Države volilne komisije (DVK).

Pod zaporedno številko ena je na glasovnici naveden kandidat Anže Logar, pod zaporedno številko dve pa kandidatka Nataša Pirc Musar.

Glasovnice na predčasnem glasovanju imajo dva žiga: poleg žiga DVK tudi žig okrajne volilne komisije. Veljavne bodo tiste glasovnice, iz katerih bo volja volivca jasno razvidna, torej bo jasno in s pisalom, ki ga ni mogoče izbrisati, obkrožena številka pred imenom kandidata.

predčasno glasovanje, volitve
Žiga Živulovič jr./BOBO

Na predčasnem glasovanju v drugem krogu predsedniških volitev leta 2017 je v vseh treh dneh skupaj glasovalo 26.562 volivk in volivcev oziroma 1,54 odstotka volilnih upravičencev, so še zapisali na DVK.

Najnovejše informacije o predsedniških volitvah lahko na N1 Slovenija spremljate pod zavihkom VOLITVE 2022.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar