FOTO: Utrinki iz volilnih štabov

Slovenija 25. Apr. 202215:31 > 17:21
Delite:
Robert Golob
Foto: Srdjan Živulović/Bobo

Rezultati včerajšnjih državnozborskih volitev so strankam prinesli različne usode. Ob razglasitvi delnih rezultatov so nekateri bučno praznovali, drugi so nadaljevanje večera preživeli sklonjenih glav. Zbrali smo najbolj zanimive utrinke iz štabov strank.

Najbolj veselo je bilo v ljubljanski Cvetličarni, kjer so rezultate spremljali člani zmagovalne stranke Gibanje Svoboda. Bučni aplavzi ob nagovorih predstavnikov ter objemanje članov stranke so spremljali razglasitev delnih rezultatov.

Foto : Srdjan Živulović/Bobo

Predsednik stranke Robert Golob, ki ga zaradi okužbe s koronavirusom ni bilo v štabu, je v finišu kampanje večkrat dejal, da ljudje plešejo in plesali so v nedeljo tudi v štabu njegove stranke.

Foto : N1

V štabu SDS so bili bolj zadržani. Okoli 19. ure, ko so v javnost prišli rezultati vzporednih volitev, je na dvorišču pred štabom novinarje nagovoril podpredsednik Aleš Hojs. Tam so izjave dajali tudi nekateri drugi vidnejši predstavniki stranke, predsednik Janez Janša pa je prvi nagovor imel šele v tiskovnem središču v Cankarjevem dom.

Foto : Žiga Živulović/Bobo

V volilni kavarni NSi so bili obrazi predstavnikov vedrejši. Nasmejani so bili predvsem aktualni ministri in predsednik stranke Matej Tonin. Njegov nagovor je požel močan aplavz in vzklike veselja, nasmejani pa so bili tudi ob prihodu v tiskovno središče.

Foto : Luka Dakskobler/Bobo

V stranki SD so volilne rezultate spremljali dobre volje. Prihod predsednice Tanje Fajon so pospremili z aplavzom, vendar brez velikega slavja. V štabu se je s člani stranke pogovarjal tudi prvi slovenski predsednik republike Milan Kučan.

Foto : Žiga Živulović Jr./Bobo

Najbolj napeto je bilo v štabu Levice, kjer dolgo časa ni bilo jasno, ali se bo stranka prebila v parlament. Večina je prek telefonov napeto spremljala sprotno štetje glasovnic. Tudi ko je postalo jasno, da jim bo v državni zbor uspelo priti, velike evforije ni bilo.

Foto : Nik Rovan/Bobo

V štabih strank, ki se v parlament niso uvrstile, je prevladovalo razočaranje. Alenka Bratušek je štetje glasov s svojimi poslanci spremljala z resnim obrazom.

Foto : David Filipovi /Bobo

Tudi pri LMŠ ni bilo čutiti veselja, so pa zbrani z aplavzom pospremili vse izjave njihovega predsednika Marjana Šarca.

Foto : Matej Pušnik/Bobo

Preboj v parlament ni uspel tudi stranki Povežimo Slovenijo, kjer pa glede na izjave vodilnih že pogledujejo naprej.

Foto : Nik Jevšnik/Bobo

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar