Na zaključnem srečanju gibanja Povežimo Slovenijo izpostavili sodelovanje

Slovenija 20. Apr. 202221:01 > 21:01
Delite:
Povežimo Slovenijo
Foto: Twitter: Povežimo Slovenijo

Gibanje Povežimo Slovenijo je danes v Jevnici pri Litiji pripravilo osrednje zaključno srečanje pred nedeljskimi državnozborskimi volitvami, ki so ga združili z dobrodelnim nogometnim turnirjem za pomoč družinam v stiski v Jevnici. Ob tem so izpostavili pomen povezovanja in razvoja podeželja ter pozvali k udeležbi na volitvah.

“Dokazujemo, da se da delati drugače, da Slovenija lahko diha z levim in desnim pljučnim krilom, da moramo misliti na vse regije, da mora postati življenje na podeželju spet privilegij ter da nihče ne sme ostati sam,” so ob srečanju izpostavili v gibanju.

Gibanje sestavlja pet strank, in sicer SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati. Februarja letos so stranke podpisale sporazum o skupnem nastopu na volitvah pod imenom Povežimo Slovenijo. Kot je danes dejal predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je povezoval srečanje, teh pet strank predstavlja tri bloke: ljudsko-socialnega, liberalno-gospodarskega in zelenega. “Za vse je prosto mesto, ker je tako pomembno, da bomo v času, ko se nam lahko približujejo še težje stvari, znali sodelovati in iskati najboljše rešitve različni ljudje,” je poudaril.

Zbrane na današnjem srečanju je nagovorilo nekaj kandidatov gibanja, ki se bodo na nedeljskih državnozborskih volitvah potegovali za poslanske mandate. Gibanje Povežimo Slovenija je povabilo tudi druge stranke, da na današnjem srečanju predstavijo svoje kandidate. Vabilu so se odzvali v Naši deželi, ki je sodelovala tudi v dobrodelnem nogometnem turnirju, Gibanju Svoboda in SDS.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar