Šarec zadovoljen, da je konec “nočne more”

Slovenija 24. Apr. 202219:38 > 25. Apr. 2022 00:511 komentar
Delite:
Marjan Šarec
Foto: Žiga Živulovič jr./ Bobo

LMŠ je na parlamentarnih volitvah prejela 3,72 odstotka glasov, kar pomeni, da je izpadla iz novega sklica državnega zbora. Predsednik stranke Marjan Šarec je za pozitivno označil visoko volilno udeležbo in dodal, da je konec "nočne more".

Po besedah predsednika LMŠ Marjana Šarca je Gibanje Svoboda – na volitvah je prejelo kar 34,54 odstotka glasov – doseglo velik rezultat, ki kaže, da “so si ljudje želeli spremembe in da ta vlada odide”. O rezultatu LMŠ pa je za RTV Slovenija povedal, da bo za analize še čas. “Zgodil se je mobilizacijski moment, ljudje so glasovali taktično in dali glas tistemu, ki mu je kazalo najbolje, da bo lahko premagal vladajočo SDS.”

Po njegovih besedah je dobro, da bo vlada imela trdno večino, prav tako je za pozitivno označil visoko volilno udeležbo. “Konec je agonije, nočne more, ograj, solzivca, protestov, politične nestrpnosti … Lahko smo veseli, da se je veliko spremenilo,” je še dejal Šarec.

“Prva pozitivna stvar je visoka volilna udeležba, kar je izjemno pozitivno za demokracijo,” pa je v prvem odzivu za POP TV povedala Jerca Korče. Takoj zatem je čestitala zmagovalcu volitev Robertu Golobu in njegovemu Gibanju Svoboda.

 

Komentari

Vaš komentar