Taksisti bodo zopet zastonj vozili na volišča: razvili so tudi aplikacijo

Slovenija 07. Apr 202218:43 > 08. Apr 2022 08:38
referendum, taksi
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Nekateri taksisti bodo 24. aprila znova zastonj vozili do volišč. Zasnovali so tudi aplikacijo, ki bo poenostavila organizacijo brezplačnih prevozov tako za tiste, ki prevoz nudijo, kot tiste, ki ga potrebujejo.

Sindikat taksistov pri Sindikatu delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ) bo skupaj z Inštitutom 8. marec v okviru kampanje Gremo volit 24. aprila nudil brezplačne prevoze na volišča. Že lansko leto so solidarnostno prepeljali okoli 800 starejših, ki na dan referenduma za vodo niso mogli sami priti do volišč.

Ob tej priložnosti so za prihajajoče državnozborske volitve zasnovali posebno aplikacijo, prek katere bodo taksisti in ostali prostovoljci lahko nudili prevoze na volišča tistim, ki sami sicer težko pridejo do volišč. “Pomembno je, da lahko vsi, ki to želijo, oddajo svoj glas 24. aprila in lepo se nam zdi, če pri tem lahko pomagamo,” so zapisali v sindikatu. Tako bodo prostovoljci in taksisti vozili na volišča starejše občane, pa tudi ranljivejše volilce, ki bodo to željo izrazili na klicni center pod okriljem inštituta.

aplikacija
SDPZ

Sindikat taksistov v svoje vrste vabi tudi prostovoljce. Če se želite pridružiti akciji in zadnjo nedeljo v aprilu nuditi prevoz, se lahko prijavite TUKAJ ali naložite brezplačno aplikacijo Gremo volit voznik oziroma uporabniško aplikacijo, ki jo najdete TUKAJ, in omogoča naročilo vozila za prevoz do najbližjega volišča.

Sicer pa vse potrebne informacije o prihajajočih volitvah lahko spremljate tudi na naši posebni spletni strani n1info.si/volitve-2022. 

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Komentari

Vaš komentar