Furs svari: Izteka se veljavnost turističnih bonov in bonov21

Gospodarstvo 21. Jun 202212:24 1 komentar
morje, sonce, obala
Denis Sadiković/N1

Danes se je tudi uradno začelo poletje, poletna turistična sezona pa že trka na vrata. Po dveh letih epidemije bo ta zelo drugačna, saj smo vse ukrepe sprostili, če želite izkoristiti in unovčiti turistične bone in bone21, pa morate pohiteti.

S prihodnjim četrtkom, 30. junije, se izteče rok veljavnosti obeh vrst bonov, tako turističnih bonov, kot tudi bonov21. Takrat tako nastopi zadnji dan, ko bone še lahko unovčite.

Kot je pojasnil Stojan Glavač, predstavnik za odnose z javnostmi Finančne uprave RS (Furs), se z boni lahko plačajo storitve, opravljene do zaključka veljavnosti bonov. V sistem Finančne uprave za unovčevanje bonov, tj. v sistem eDavki, se to tako kot zadnji datum lahko vnesel 30. junij 2022. V primeru, da bodo storitve, denimo nočitve, opravljene v času pred in po tem presečnem datumu, pa se z boni lahko plača le del letovanja do omenjenega datuma, je še pojasnil Glavač. “Preostali znesek se lahko plača z drugimi plačilnimi sredstvi,” je še dodal.

V primeru, da bi ponudniki želeli izvesti morebitne popravke ali spremembe podatkov v sistemu Finančne uprave, pa naj to po navodilih opravijo do 30. junija. “To pomeni, naj preverijo bone, ki jih imajo na statusu “rezerviran” in jih unovčijo ter izvedejo morebitne popravke do tega datuma,” še opozarjajo na Fursu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje