Menjave na vrhu dveh energetskih podjetij

Gospodarstvo 24. Nov 202109:06 > 10:16 1 komentar
Termoelektrarna Šoštanj
Bor Slana/BOBO

Prihodnji teden bi lahko v Dravskih elektrarnah Maribor (DeM) in Termoelektrarni Šoštanj (Teš) imenovali nova direktorja.

Začasnega direktorja Dravskih elektrarn Maribor Andreja Tumpeja bi lahko po pisanju Večera zamenjal Aleksander Brunčko, član SDS in kandidat na zadnjih lokalnih volitvah v Rušah. Kot pišejo, naj bi bilo zaradi tega imenovanja nekaj negodovanja v podravski SDS, zlasti pri tistih, ki so na tem mestu videli Iztoka Černošo, ki je dolgo veljal za naslednika Tumpeja.

Na poti v upravo Dravskih elektrarn naj bi bila tudi Petra Žiher Sok, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah na Ptujskem kandidirala za NSi. Tudi podjetje Žiher, kjer je zaposlena, naj bi bilo po pisanju medija blizu stranke NSi, saj je bil direktor Marko Žiher v podmladku te stranke.

V Teš, ki ga trenutno sicer vodi generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Viktor Vračar, pa naj bi prihodnji teden prišel Matjaž Vodušek, nekdanji direktor Sistemskega operaterja distribucijskega omrežja z električno energijo (SODO). Vodušek je moral ta položaj zapustiti po sporu z nekdanjo infrastrukturno ministrico Alenko Bratušek, piše Večer.

V Holdingu Slovenske elektrarne so za Večer zapisali, da oba kadrovska postopka še potekata, pričakujejo pa, da bosta zaključena do konca leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje