Menjave v stebru HSE: novi vodstvi v Dravskih elektrarnah in Tešu

Gospodarstvo 30. Nov 202117:21 > 17:32 0 komentarjev
Termoelektrarna Šoštanj
Bor Slana/BOBO

Novi generalni direktor Dravskih elektrarn Maribor (DEM) je Aleksander Brunčko. Vodenje Termoelektrarne Šoštanj, ki je imela zdaj dva direktorja - prvi je bil generalni direktor HSE Viktor Vračar, drugi pa Mitja Tašler -, prevzema Matjaž Vodušek. Tako Brunčko kot Vodušek sta dobila polni mandat.

Kadrovske menjave v skupini Holding Slovenske elektrarne (HSE) je že prejšnji teden napovedal Večer, ki je poročal, da je Aleksander Brunčko član SDS in kandidat na zadnjih lokalnih volitvah v Rušah.

Ob Brunčku, ki bo imel naziv generalni direktor, naj bi v vodstvu DEM sedel še Damjan Seme, zdaj nadzornik HSE. Seme naj bi imel naziv direktorja, prek Twitterja sporoča Bojan Požar.

Matjaž Vodušek, novi generalni direktor TEŠ, pa je nekdanji direktor Sistemskega operaterja distribucijskega omrežja z električno energijo (SODO). Vodušek je moral ta položaj zapustiti po sporu z nekdanjo infrastrukturno ministrico Alenko Bratušek, je poročal Večer.

Predvolilni kadrovski vrtiljak

V zadnjih tednih je v energetiki prišlo do več kadrovskih menjav:

V začetku novembra so krivdno razrešili predsednika uprave Elektra Ljubljane Andreja Ribiča (mandat bi mu potekel marca prihodnje leto), podjetje zdaj kot vršilec dolžnosti vodi dosedanji finančni direktor Marjan Ravnikar.

Ob poteku mandata upravi Gen-I Roberta Goloba so državni nadzorniki tudi tu poskušali postaviti novo ekipo, a so naleteli na obrambni zid. Specifična lastniška struktura Golobu namreč omogoča vpliv v eni od dveh družbenic. Ko je upravi sredi novembra potekel mandat, so tako vodenje prevzeli pooblaščeni direktorji nižjih nivojev, medtem pa je v teku sodno imenovanje uprave. Sodišče nam je danes sporočilo, da obravnavajo tri predloge in da bodo odločili v “najkrajšem možnem času”.

Sredi novembra so nadzorniki razrešili tudi predsednika uprave Elektra Maribor Borisa Soviča, ki je sicer marca začel nov mandat. Vodenje je kot vršilec dolžnosti prevzel Jože Hebar, sicer predsednik nadzornega sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!