Na čelo podjetja Akrapovič po desetletju novo ime

Gospodarstvo 16. Dec 202211:28 0 komentarjev
akrapovič
Profimedia

Na čelu podjetja Akrapovič po desetih letih prihaja do menjave. Na mestu izvršnega direktorja družbe bo Uroša Roso zamenjal Davorin Dobočnik.

Na čelu podjetja Akrapovič po desetih letih prihaja do menjave. Na mestu izvršnega direktorja družbe bo namreč Uroša Roso, ki je odstopil iz osebnih razlogov, 1. januarja 2023 zamenjal Davorin Dobočnik, sedanji direktor operacij, so sporočili iz Akrapoviča.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo Rosa “s svojimi bogatimi izkušnjami ter znanjem o podjetju in panogi s podjetjem Akrapovič sodeloval še naprej kot svetovalec”.

V času opravljanja funkcije izvršnega direktorja, ki jo je zasedal zadnjih deset let, je močno prispeval k rasti podjetja in njegovi širitvi, so dodali.

O Dobočniku pa so dejali, da ima bogate izkušnje v avtomobilski industriji, saj v njej deluje že od leta 2005. “V podjetju njegovo imenovanje pozdravljamo in smo prepričani, da bo družbo Akrapovič v teh turbulentnih časih uspešno vodil naprej,” so sklenili.

Skupina Akrapovič je imela lani 150,5 milijona evrov prihodkov od poslovanja (leta 2020 129 milijonov evrov), ob tem pa 20,3 milijonov evrov čistega dobička (leta 2020 18,7 milijona evrov), je razvidno iz objave na Ajpesu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!