Nadzorni svet Borzena zamenjal direktorja

Gospodarstvo 01. Sep 202210:52 0 komentarjev
Srdjan Živulović/BOBO

Nadzorni svet operaterja trga z elektriko Borzen je sinoči zamenjal direktorja družbe Martina Brataniča. Na njegovo mesto je imenoval dosedanjega direktorja energetskega področja v podjetju Boruta Rajerja, so potrdili v Borzenu. Bratanič je bil sicer imenovan v času vlade Janeza Janše, družbo je vodil od novembra 2020.

Kot so, potem ko so o menjavi poročali v časniku Finance, STA pojasnili v Borzenu, so nadzorniki Boruta Rajerja z današnjim dnem imenovali za mandatno obdobje dveh let, vendar najdlje do imenovanja direktorja s polnim mandatom.

Poleg tega so skladno z določili akta o ustanovitvi družbe že sprožili potrebne postopke za imenovanje direktorja s polnim mandatom, v prihodnjih dneh pa bo objavljen javni poziv – razpis za izbiro kandidatov za imenovanje direktorja družbe.

Bratanič je bil na direktorsko mesto za petletni mandat imenovan v začetku novembra 2020. Mesto je zasedel po predčasnem odhodu Karola Petra Peršolje.

Vlada Roberta Goloba je že na prvi seji zamenjala nadzorni svet Borzena, hkrati pa tudi nadzorna sveta sistemskega operaterja prenosnega elektroenergetskega sistema Eles in Sistemskega operaterja distribucijskega omrežja z električno energijo (SODO).

Pred kratkim je državni Slovenski državni holding (SDH), kjer vodenje z današnjim dnem prevzema Žiga Debeljak, zamenjal tudi nadzornike državnega trgovca z energijo Gen energija.

Sledila naj bi menjava na vrhu Gen energije, ki jo trenutno vodi Blaž Košorok, neuradno je slišati, da se obetajo tudi menjave v nadzornem svetu Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), pričakujejo se še menjave v elektrodistribucijskih podjetjih, piše časnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!