Radio City v roke madžarskega lastnika

Gospodarstvo 22. Feb 202219:20 > 19:45 4 komentarji
Radio City
Radio City

Mariborski Radio City bo dobil novega lastnika. To bo po poročanju Večera, ki se sklicuje na madžarski spletni portal Media1, postal madžarski poslovnež Gabor Deak oziroma njegovi podjetji Media Moment in Radio Factory. Obe sta nakup 100-odstotnega deleža priljubljene radijske postaje, ki je bila doslej v lasti Miša Hölbla, tudi potrdili.

Kot pri Večeru povzemajo pisanje madžarskega portala Media1, bo posel prodaje mariborskega Radio City po dogovoru strank v celoti pravnomočen, ko bodo izpeljani “vsi potrebni postopki v Sloveniji”. Koliko so za mariborski radio odšteli, bodoči novi lastniki niso razkrili.

V izjavi za javnost sta sicer generalna direktorja madžarskih podjetij Media Moment in Radio Factory, Arpad Turi in Szilard Szekely, zapisala, da na Radiu City za zdaj ne bo prišlo ne do kadrovskih ne do vsebinskih sprememb. Si bodo pa prizadevali, da bi postaja postala še močnejša in vplivnejša. Radio Factory ima po pisanju Večera v lasti več radijskih postaj v vzhodni slovenski sosedi, in sicer Radio1, Best FM in Retro Radio.

Prodajo Radia City je za tednik Mladina že prejšnji teden potrdil dosedanji lastnik Mišo Hölbl, a je ob tem poudaril, da posel zanj ni pravnomočno zaključen, dokler denar ne bo nakazan na tekoči račun. Za nakup radijske postaje naj bi sicer prejel tri ponudbe, iz Srbije, Madžarske in še eno. Omenjalo se je tudi madžarski medijski konglomerat TV2, ki je prek družbe TV2 Adria lastnik medijske hiše Planet TV, a so v TV2 Adria pred dnevi zanikali, da bi bili v postopku nakupa še kakšnega medija v Sloveniji.

Gaborja Deaka, tako kot Jozsefa Vido, ki stoji za TV2, po pisanju Večera povezujejo z madžarskih oligarhom Lorincem Meszarosem, ki je po navedbah medijev prijatelj iz otroških let madžarskega premierja Viktorja Orbana.