Stečajni postopek straškega Novolesa končan

Gospodarstvo 24. Jan 202217:151 komentar
Novoles
Srdjan Živulović/BOBO

Stečajna upraviteljica Anja Jandrok je končala leta 2011 uvedeni stečajni postopek straškega lesarskega podjetja Novoles. Sklep novomeškega okrožnega sodišča o koncu stečaja je danes objavil Ajpes, končno poročilo stečajne upraviteljice pa navaja, da je bilo unovčeno vse premično in nepremično premoženje tega podjetja.

Priznane so bile terjatve upnikov v skupnem znesku nekaj manj kot 46,44 milijona evrov. Priznane navadne terjatve v znesku nekaj več kot 25,5 milijona evrov in priznane prednostne terjatve v znesku nekaj manj kot 3,84 milijona evrov niso bile poplačane.

Priznane zavarovalne terjatve v znesku nekaj več kot 15,43 milijona evrov so bile poplačane v okoli treh odstotkih. Stroški postopka prisilne poravnave so znašali nekaj manj kot 1,67 milijona evrov, poplačani pa so bili v nekaj več kot 66 odstotkih, še navaja poročilo.

Sodišče je sicer odločilo, da se stečajni postopek konča, stečajnega upravitelja pa razreši. Proti sklepu sodišča je pritožba možna v 15 dneh od njegove vročitve.

Uprava Novolesa, nekoč straškega pohištvenega podjetja, ki je najprej pristalo v postopku prisilne poravnave, je stečaj predlagala zaradi zaostrenih ekonomskih razmer in pomanjkanja svežega kapitala leta 2011.

Komentari

Vaš komentar