Vivacom najhitreje rastoči ponudnik satelitskih storitev na svetu

Gospodarstvo 18. Jan 202312:00
United Group
Foto: UNITED GROUP

Bolgarski telekomunikacijski operater Vivacom, ki je del skupine United Group, si je priboril izjemen položaj na prestižni mednarodni lestvici. Po podatkih raziskave Top Teleport Operators 2022, ki jo je objavila organizacija World Teleport Association (WTA), je Vivacom zdaj na prvem mestu po rasti prihodkov od satelitskih storitev za poslovne stranke.

Po tem, ko je družba osvojila prvo mesto v kategoriji najhitreje rastočih operaterjev (lestvica Fast 10), se je letos Vivacom pridružil še skupini 20 največjih globalnih podjetij (Global Top 20), ki se pripravlja na podlagi prihodkov od vseh prilagojenih virov komunikacij, kar vključuje operaterje središč za satelitske komunikacije in flot satelitov.

Vivacom je vodilni položaj na lestvici WTA dosegel le dve leti po tem, ko ga je prevzela skupina United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi. Po vrsti novih naložb v razvoj zemeljske postaje Plana Earth, osredotočenih na storitve za poslovne stranke, je Vivacom leta 2021 od organizacije World Teleport Association prejel polni certifikat Tier 4. Gre za najvišji možni certifikat na področju storitev središč za satelitske komunikacije, s čimer se uvršča med najsodobnejše objekte te vrste na svetu.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala: “Dosežek družbe Vivacom dokazuje, da lahko s pravo strateško vizijo, usmerjenimi naložbami in visoko strokovno usposobljenostjo ekipe na lokalni ravni postavljamo globalne standarde. Veseli nas, da uspeh naše ekipe v Bolgariji priznavajo tako stranke kot naša panoga.”

V zadnjih desetih letih je Vivacom v razvoj svojih satelitskih storitev za poslovne stranke vložil več kot 10 milijonov EUR in okrepil svoja partnerstva z največjimi satelitskimi operaterji in ponudniki vsebin.

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar