Vivacom ponovno med desetimi najhitreje rastočimi satelitskimi podjetji na svetu

Gospodarstvo 23. Jan 202413:37
Vivacom
Foto: United Group

Podjetje Vivacom, ki je del skupine United Group, je doseglo pomemben mejnik, saj se je že četrto leto zapored uvrstilo na prestižno lestvico top 10 organizacije World Teleport Association. To cenjeno priznanje temelji na izjemni rasti prihodkov od satelitskih storitev za poslovne stranke v zadnjem letu.

Dosežek je rezultat Vivacomove neomajne zavezanosti strateški viziji, ki je osredotočena na naložbe v visokokakovostne storitve, vrhunsko tehnologijo in širitev zemeljske infrastrukture. Ob podpori regionalnega strokovnega znanja in skupine United Group naj bi do leta 2026 skupna vrednost naložb Skupine v Bolgariji dosegla 4,8 milijarde bolgarskih levov (približno 2,4 milijarde evrov).

“Biti štiri leta zapored med 10 najhitreje rastočimi svetovnimi podjetji, ki poslovnim strankam ponujajo satelitske storitve, je pomembno priznanje za Vivacom. To je dokaz, da so naše stalne naložbe v inovacije in visokokakovostne storitve ter izjemno strokovno znanje naše ekipe na bolgarskem in mednarodnem trgu pravi recept za nadaljnji uspeh,” je dejala Victoriya Boklag, glavna izvršna direktorica United Group.

Med največjimi poslovnimi naročniki satelitskih storitev so: Disney, Eutelsat, Viacom, National Geographic Channel, Viasat, Endurosat, Leaf Space ter številni drugi ponudniki vsebin, telekomunikacijski in satelitski operaterji.

Pred dobrim mesecem dni sta Vivacom in skupina Eutelsat napovedala zagon zemeljske postaje za satelitske komunikacije v vasi Mogila v Stari Zagori. Gre za eno od zgolj 35 tovrstnih postaj v Evropi, ki omogočajo napredne komunikacijske storitve prek satelitov v nizkozemeljski orbiti. Del Vivacomove zemeljske infrastrukture je tudi satelitska postaja Plana, ki je med najsodobnejšimi objekti za poslovne stranke na svetu in ima certifikat Tier 4 – najvišji možni certifikat na področju storitev središč za satelitske komunikacije.

Vivacom prek svojih zemeljskih postaj oddaja več kot 600 televizijskih programov, ki dosegajo milijone gospodinjstev v Evropi, Afriki, Južni Ameriki in Aziji, ter zagotavlja možnosti povezovanja na težko dostopnih krajih, kot je na primer Antarktika. Stalna zavezanost skupine United Group rasti Vivacoma v satelitski industriji krepi položaj telekomunikacijskega operaterja kot inovatorja in vodilnega v svetovnem telekomunikacijskem sektorju, ki strankam po vsem svetu ponuja vrhunske storitve in rešitve.

Organizacija World Teleport Association je bila ustanovljena leta 1985. Danes je vodilni partner pri razvoju operaterjev satelitskih središč, saj ščiti njihove poslovne interese in zagotavlja visoke standarde pri njihovih poslovnih praksah, tehnologijah in dejavnostih.

Organizacija objavlja poročila o najboljših praksah in organizira spletne seminarje o tehnoloških spremembah ter njihovem vplivu na poslovanje in trg. Organizira dogodke in podeljuje nagrade ter ponuja globalne programe certificiranja in ocenjevanja za potrjevanje odličnosti in spodbujanje izboljšav. Ciljati višje ustvarja priložnost. Ciljati višje prinaša tveganje. WTA je predana pomoči svojim članom pri izkoriščanju priložnosti in obvladovanju tveganj, da najdejo poti do rasti na močno spreminjajočem se trgu.

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. Podjetje posluje v osmih državah in ima več kot 15,5 milijona uporabnikov ter več kot 15.500 zaposlenih. Njegovi letni prihodki znašajo skoraj 2,5 milijarde evrov. United Group zagotavlja najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi eno najbolj privlačnih izbir televizijskih vsebin z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja vrhunsko kakovost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.

*Del skupine je tudi N1 Slovenija.