10 navad najbolj produktivnih in sposobnih direktorjev in voditeljev

Magazin 10. Feb 202217:30 0 komentarjev
poslovna ženska
Profimedia

Revija Forbes je že pred leti objavila seznam najbolj zaželenih vsakodnevnih navad velikih voditeljev, ki lahko povečajo tudi vašo vsakodnevno produktivnost. Že nekaj majhnih sprememb v življenju vam lahko prinese kakšno uro več na dan ter seveda bolj spočito glavo.

Kakovosten spanec

Pomanjkanje spanja ima negativne učinke na vaše zdravje in življenje. Če premalo spite, premislite o načinih, kako bi lahko vsakodnevno podaljšali čas spanja vsaj za pol ure, ali pa si, če vam možnosti to dopuščajo, omislite popoldanski počitek.

Rana ura, zlata ura

Rana ura, zlata ura, so pokazale študije pri velikih voditeljih. Prav tako kot je pomembna dovoljšna količina spanca, je pomembno, da vstanete veliko prej, preden se začnejo vaše vsakodnevne aktivnosti. Z jutranjo telovadbo ali branjem spodbudnih knjig se lahko tudi miselno pripravite na izzive dneva.

Redno gibanje

Ni pomembno, kdaj, pomembno je le, da imate telovadne aktivnosti na urniku. Telovadba namreč bistri naš um ter izboljšuje splošno počutje.

poslovni ljudje
Profimedia

Zdrav zajtrk

Zajtrk je zagotovo najpomembnejši obrok dneva, zato je pomembno, da je hranljiv in zdrav. Če ga preskočite, lahko to upočasni vašo presnovo in tudi produktivnost.

30 minut za popoldanski počitek

Ste opazili, da imajo vsi uspešni poslovneži v pisarni kavč? Seveda, vsako popoldne si vzamejo čas za krepčilni dremež. Popoldanski počitek morda zveni kot uničevanje produktivnosti, vendar ima lahko nasproten učinek. Kratek polurni počitek lahko izboljša delovanje, produktivnost, ideje in razpoloženje, zato ga je koristno vključiti na svoj urnik.

Meditacija

Meditacija je zadnja leta priljubljen trend med velikimi voditelji, k njej se pogosto zatečejo med vsakodnevnim stresom.

meditacija
Profimedia

Dobra organiziranost

Prevoz iz enega kraja v drugega nam lahko vzame pol ure ali še več časa. Ko imate delovni urnik, je zato priporočljivo, da čim več aktivnosti naredite in zaključite v enem delovnem prostoru. Če imate opravke v drugih krajih, pa premislite, kaj vse morate opraviti na določenem kraju. Voditelji menijo, da jim nepremišljeno prevažanje vzame veliko časa. Ta čas po navadi raje uporabijo za zaključevanje pomembnih nalog.

Seznami nalog

Četudi imajo številni težave pri ohranjanju seznama del, ki jih morajo opraviti, je to najbolj osnoven način, da izboljšate produktivnost in ostajate na zastavljeni poti.

Kratki sestanki

Veste, da podjetja zapravijo na tisoče evrov za povsem nepotrebne sestanke? Seveda pride kdaj trenutek, ko se sestanku ne moremo izogniti, a velikokrat se mu z lahkoto ognemo in se vse lepo zmenimo v hitrem pogovoru ali kar po elektronski pošti. Z opustitvijo dolgih sestankov se bo močno skrajšal vaš delovnik.

Odmor za regeneracijo ali minute za jogo

Med posameznimi delovnimi nalogami si vzemite pet minut počitka ali vsaj toliko, da se lahko ponovno osredotočite na delo. Če boste namesto počitka izbrali nekaj vaj joge ali raztezanje, pa boste sploh naredili veliko za svoje zdravje in počutje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!