5 modnih stilov princese Diane, ki so obnoreli svet

Magazin 01. Sep 202114:49
princesa Diana
Profimedia

Pokojna princesa Diana je veljala za svetovno modno ikono, ki je s svojo brezčasno eleganco navduševala številne dame po vsem svetu. Njene modne kombinacije tudi danes ostajajo zanimive in za mnoge so še vedno pravi vir navdiha.

Princesa Diana je bila edinstvena v svojem modnem slogu, a kraljico Elizabeto je ves čas jezila s svojimi modnimi kombinacijami, ki so pogosto kršile kraljeva pravila oblačenja. Njena večna eleganca je še danes hvaljena pri modnih kritikih, mnogi so prepričani, da je s svojo drznostjo utirala pot vojvodinjama Kate Middleton in Meghan Markle, ki si zaradi nje danes lahko upata veliko več.

1. Leta 1983 se je udeležila polo turnirja, kjer so bile prav vse oči uprte vanjo. Na turnir je prišla oblečena v čudovito črno-belo majico, ki je imela zanimivo poudarjene rokave, svojo celostno podobo pa je zaključila s črnim pasom, ki je lepo objel njen vitki pas. Njena bluza je v hipu postala modni hit, še dandanes pa jo lahko vidimo na modnem parketu.

2. Princesa Diana je znala izvrstno kombinirati svoje modne kose, ki jih je enkrat nosila kot ogrlico, spet drugič pa ji je isti modni kos služil za obroč. V času uradnega obiska na Japonskem leta 1986 je v laseh nosila svilen trak, ki so ga krasili safirji in diamanti, le nekaj mesecev kasneje pa si je v Walesu isti modni dodatek zapela okoli vratu in tako sijajno dopolnila svojo takratno modno podobo.

3. Bila je kraljica bisernih ogrlic, ki jih je naravnost oboževala, z njimi je vsako modno kombinacijo dvignila na še malček višji nivo in svojo podobo še dodatno nadgradila z brezčasno eleganco, ki navdihuje še dan danes. Še posebej je očarala, ko se je na enem od dogodkov pojavila v temno rdeči večerni obleki, z biserno ogrlico pa je okrasila globok izrez na hrbtu. Modnim kritikom se je ta modna rešitev izjemno vtisnila v spomin, kakor tudi številnim damam po vsem svetu, ki so jo v kasnejših letih želele posnemati in slediti njeni modni dediščini.

4. Drzna pa je bila tudi pri izbiri hlačnih nogavic. Do njenega prihoda na britanski kraljevi dvor si je bilo težko zamisliti kraljevo damo, ki bi si drznila obleči rdeče hlačne nogavice, a princesa Diana je storila prav to. Zgodilo se je leta 1985, ko sta s princem Charlesom obiskala Firence, njene modna opravica pa je takrat dvignila veliko prahu, saj so bile takšne modne rešitve do takrat enostavno prepovedane za članice britanske kraljeve družine.

5. Bila je ikona malih črnih oblek, ki jih je znala nositi na svojstven način in jih z modnimi dodatki narediti še bolj posebne. Kroji so bili vedno tesno oprijeti, proti kraljevim pravilom pa je rada pokazala nekoliko globlji dekolte, z obvezno razgaljenim rameni, kar je šlo še posebej v nos kraljici Elizabeti, saj kraljeva pravila strogo narekujejo, da se kaj takšnega enostavno ne spodobi.

View this post on Instagram

A post shared by ToDiForDaily (@todifordaily)

 

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje