8 taktik, ki jih uporabljajo nezvesti partnerji (raziskava)

Magazin 14. Nov 202213:15
Nezvestoba
Profimedia

Kako prepoznati nezvestobo in partnerja, ki vara. Preverite 8 taktik, ki jih uporabljajo nezveste osebe.

V Grčiji so nedavno opravili obsežnejšo raziskavo o nezvestobi pod vodstvom profesorja z univerze Nicosia, na Cipru, Apostoloua Menelaosa. Z raziskavo so želeli ugotoviti, kakšne taktike in strategije uporabljajo nezvesti partnerji, da bi svojo nezvestobo ohranili skrito.

Ugotovili so, da so najpogostejše taktike naslednje:

Brisanje vseh sledi nezvestobe

Posamezniki, ki želijo prikriti nezvestobo, bodo iz svojega telefona in drugih naprav brisali vsa sporočila, telefonske klice, slike in druge dokaze, ki bi lahko nakazovali na varanje. Prav tako lahko omejijo dostop do telefona z geslom, spremenijo gesla, izbrišejo profile na družbenih omrežjih ali ustvarijo nove, za katere partner ne ve.

Nespremenjen odnos do partnerja

Na vso moč se bodo trudili, da bo njihov odnos do partnerja ostal kar se le da enak. Zaradi drugačnega obnašanja in spremembe v vedenju bi namreč partner lahko postal sumničav. Tega pa ne želijo.

Profimedia

Ohranjanje enakih navad

Posamezniki, ki varajo, bodo ohranjali tudi enako dnevno rutino in vsakodnevne navade. Nov stil oblačenja, nova frizura, dodatno potrošen denar ali nenavadne poti, ki so zunaj ustaljenih, bi lahko v partnerju vzbudile sum, da se nekaj dogaja.

Prijatelji kot izgovor in za podporo

Nezveste osebe v svojo igro pogosto vključijo tudi prijatelje. Uporabijo jih lahko kot izgovor ali jih prosijo za podporo. Partnerju bodo tako rekli, da se odpravljajo na izlet s prijatelji, v resnici pa bodo vikend preživeli z ljubico oz. ljubimcem. Hkrati bodo prijatelje lahko uporabili tudi za alibi.

Omejeni stiki z ljubimcem/ljubico

Posamezniki, ki želijo ohraniti odnos s partnerjem in hkrati nadaljevati afero, bodo načrtno omejili stike z ljubimcem oz. ljubico. Menijo, da bo to zmanjšalo možnosti, da bi bili razkrinkani.

Nedolžen “jaz”

Posamezniki, ki varajo, želijo dati vtis, da so popolnoma nedolžni. Na tak način se želijo izogniti pogovorom o nezvestobi ali morebitnim vprašanjem. Pretvarjajo se, da je popolnoma vse v redu in da ni treba nič skrbeti. Kot izgovor si lahko omislijo tudi nov hobi, ki ga lahko uporabijo za krinko.

Profimedia

Zasipanje partnerja z ljubeznijo

Partnerju lahko začnejo namenjati več pozornosti in naklonjenosti. Kar naenkrat se zanj bolj zanimajo ter ga zasipajo z ljubeznijo in pozornostjo. V odnosu lahko postanejo bolj velikodušni in odprti. Vse z namenom, da v partnerju ne bi vzbudili suma, da se nekaj dogaja zunaj njega.

Ljubimec/ljubica kot nov znanec/znanka

Eden izmed bolj nenavadnih načinov, kako nezvesti partnerji poskrbijo, da njihova afera ostane skrita, je, da ljubico oz. ljubimca partnerju predstavijo kot novega prijatelja, kolega ali novega sodelavca. S takšno gesto želijo zmanjšati možnosti, da bi partner postal sumničav.

VIR: https://www.psychologytoday.com/

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.