Ameriški igralec Jesse Eisenberg: “Sarajevo je moje najljubše mesto na svetu”

Kultura 17. Avg 202208:15 > 10:35 1 komentar
Jesse Eisenberg
PROFIMEDIA

Danski igralec Mads Mikkelsen in ameriški igralec Jesse Eisenberg sta na Sarajevskem filmskem festivalu, ki se bo končal v petek, 19. avgusta, dobila nagrado Srce Sarajeva za prispevek k filmski umetnosti. Oba sta se seveda iz srca zahvalila za veliko čast ter sodelovala v popoldanskih sproščenih pogovorih ob bosanski kavi, srca domačinov pa je še zlasti ogrel Eisenberg, ki je izjavil, da je Sarajevo njegovo najljubše mesto na svetu.

Pred projekcijo filma Thomasa Vinterberga Lov, v katerem Mads Mikkelsen igra glavno vlogo, so karizmatičnemu Skandinavcu izročili nagrado, ki jo je sprejel z veliko ganjenosti. Danski igralec bi moral nagrado prejeti že na 26. Sarajevskem filmskem festivalu leta 2020, a se ga zaradi pandemije covida-19 ni mogel osebno udeležiti.

Mads Mikkelsen
Profimedia

“Rdeča preproga je zelo majhen del tega, kar živimo kot igralci, a je bila zame enkrat odločilna, saj sem dobil scenarij za film Lov v roke na rdeči preprogi v Cannesu. Zdel se mi je najboljša stvar, ki sem jo prebral v življenju, vlogo sem potrdil v istem hipu, ko sem prebral scenarij. To je bil moj najlažji da,” je povedal zvezdnik na enem od popoldanskih pogovorov na kavi, kot pravijo sproščenemu druženju z gosti v Sarajevu.

”Sarajevo je moje najljubše mesto na svetu”

Častno Srce Sarajeva je dobil tudi ameriški igralec, nominiranec za oskarja, režiser in dramatik Jesse Eisenberg. Po podelitvi si je javnost lahko ogledala posebno projekcijo Eisenbergovega režijskega celovečernega prvenca When You Finish Saving the World. “Sarajevo je moje najljubše mesto na svetu in vesel sem, da sem spet tukaj. Leta 2020 sem že kupil letalsko karto, ustavila me je epidemija in nisem mogel iti, no, zdaj sem končno tukaj. Najlepša hvala, da ste nocoj prišli v kino. Nisem se zavedal, da bo tukaj toliko ljudi, če bi to vedel, bi posnel boljši film,” je dejal Jesse Eisenberg in seveda so ga gledalci pozdravili z velikim aplavzom. Eisenberg, posebni gost 28. Sarajevskega filmskega festivala, se je pred podelitvijo nagrade v Letnem kinu Coca-Cola sprehodil tudi po rdeči preprogi pred Narodnim gledališčem.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.