Anketa: način priprave jajc razkriva vašo osebnost, nekateri ne bodo zadovoljni

Katera jajca izberejo "duše zabave" in katera mladi uspešni profesionalci? Kaj o vas pove dejstvo, da imate radi jajca na oko? Na koncu članka vas čaka še anketa.
Kakšna jajca imate najraje? Trdo kuhana? Poširana? Umešana? Na oko? Znanstveniki ugotavljajo, da vaša izbira veliko pove o vaši osebnosti, piše portal Mail Online.
Britanski svet za industrijo jajc (British Egg Industry Council) je naročil raziskavo, ki naj bi ugotavljala povezavo med življenjskim slogom, osebnostjo in pripravo jajc.
Anketo je izpolnilo več kot 1.000 odraslih Britancev in na podlagi statistične obdelave so raziskovalci prišli do nekaterih zanimivih zaključkov.
Več kot 1.000 odraslih v Veliki Britaniji je izpolnilo podrobno anketo o svojem življenjskem slogu, družinskem življenju in – seveda – o tem, kako najraje pripravijo jajca.

Ljubitelji poširanih jajc so v povprečju srečnejši od večine
Pri nas morda poširana jajca niso tako zelo uveljavljena, saj jih ni tako lahko pripraviti. Rezultati britanske raziskave pa so pokazali naslednje:
Ljubitelji poširanih jajc običajno prihajajo iz manjših družin, z največ enim starejšim bratom ali sestro. Najpogosteje jih izberejo očetje z dvema otrokoma.
Ker njihova priprava zahteva nekaj vaje, se naklonjenost poširanim jajcem povečuje s starostjo.
Kar se tiče osebnosti, so ljubitelji poširanih jajc pogosto družabni in ekstrovertirani in v družbi so pogosto "duša zabave".
Če ste med ljubitelji poširanih jajc, je zelo verjetno, da pogosto nosite vpadljiva oblačila in ste navdušeni nad živahno glasbo.
Glede na vse omenjeno morda ni presenetljivo, da so ljubitelji poširanih jajc v povprečju tudi srečnejši od večine.

Slabe novice za ljubitelje kuhanih jajc
Če so vaša najljubša izbira kuhana jajca (mehko ali trdo), ta raziskava za vas nima najboljših novic.
Tisti, ki so navedli kuhana jajca kot svojo najljubšo različico, naj bi bili bolj neorganizirani, površni in impulzivni.
Ta skupina je dosegla tudi nižje rezultate pri vestnosti, torej pri nagnjenosti k odgovornosti, urejenosti, delavnosti in usmerjenosti k ciljem.
Morda je s tem povezano tudi dejstvo, da pri ljubiteljih kuhanih jajc obstaja večje tveganje za ločitev.

Svobodomiselni izbirajo jajca na oko
Med anketiranimi Britanci so jajca na oko kot svojo najljubšo izbiro večinoma navedli moški iz Škotske, ki so zaposleni kot kvalificirani ročni delavci, pa tudi priložnostni delavci in brezposelni.
Nanje prisegajo tudi moški in ženske s štirimi ali več otroki, ki tudi sami prihajajo iz večjih družin. Znanstveniki menijo, da je to verjetno zato, ker so jajca na oko hitro pripravljena, kar je pomembno, če želiš naenkrat pripraviti dovolj izdaten zajtrk za večje število ljudi.
So pa ljubitelji jajc na oko bolj svobodnega duha - odprti za nove izkušnje, ustvarjalni, radovedni in domiselni.
Prav tako naj bi se bolj kot drugi živo spominjali svojih sanj.
Poleg tega naj bi bili ljubitelji jajc na oko bolje informirani o spolnosti, imeli širši nabor spolnih izkušenj in močnejši spolni nagon od povprečja.

Umešana jajca so izbor mladih uspešnih profesionalcev
Po umešanih jajcih za zajtrk najpogosteje posegajo odrasli brez otrok, je pokazala raziskava.
Anketirani Britanci, ki so navedli umešana jajca kot najljubši izbor, so večinoma stari med 29 in 39 let in živijo južno od Birminghama, vendar ne v Londonu.
Pogosteje so zaposleni na vodstvenih ali višjih položajih in imajo v lasti nepremičnino.
Psihološko gledano imajo ljubitelji umešanih jajc nižje vrednosti nevroticizma. To pomeni, da redkeje in manj intenzivno doživljajo jezo, žalost ali tesnobo.
Vendar pa so ti posamezniki tudi bolj zadržani in manj odprti do drugih.

Omlete si privoščijo urejeni in zanesljivi krepostniki
Če si zjutraj najdete čas za pripravo omlete, imate svoje življenje verjetno precej pod nadzorom, kaže raziskava. Tisti, ki so kot najljubšo izbiro navedli omleto, so bolj zanesljivi, dobro organizirani in samodisciplinirani.
Ti vzorniki kreposti imajo – ne presenetljivo – tudi bolj urejene domove.
Še bolj spodbudno pa je, da imajo jedci omlet v povprečju daljšo življenjsko dobo in nižje stopnje ločitev.
So pa ljubitelji omlet pogosteje pripadniki srednjega razreda, ki živijo v večjih mestih, a ne v Londonu.
Seveda je na podlagi ene same raziskave težko trditi, da njeni rezultati veljajo na splošno za vse ljudi. Za kaj takega bi morali narediti veliko širšo raziskavo.
Vsekakor pa kaže, da vsaj pri Britancih obstaja nekakšna povezava med življenjskim slogom, osebnostjo in pripravo jajc.
Zanimivo bi bilo vedeti, kaj bi takšna raziskava pokazala pri Slovencih.
Na kateri način pripravljena jaca pa si vi najraje privoščite?
Veseli bomo, če boste odgovorili na našo anketo.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje