Bidnov nemški ovčar že enajstič pokazal zobe

Magazin 27. Sep 202311:14 2 komentarja
Joe Biden s svojim psom
PROFIMEDIA

Dveletni nemški ovčar ameriškega predsednika Joeja Bidna je znova pokazal zobe. Hišni ljubljenček po imenu Commander (Poveljnik) je bil vpleten že v enajst incidentov, odkar je Biden prestopil prag Bele hiše.

Nemški ovčar ameriškega predsednika Joeja Bidna po imenu Commander je ugriznil še enega agenta tajne službe, poročajo ameriški mediji.

Napad se je zgodil v ponedeljek zvečer, poškodovanega agenta pa so oskrbeli na kraju dogodka. Počuti se dobro, je izjavi zapisala ameriška tajna služba.

Commander (Poveljnik), ki se je v Belo hišo vselil leta 2021, je bil po poročanju ameriške televizije CNN vpleten v najmanj enajst incidentov z ugrizi, tako v Beli hiši kot v zvezni državi Delaware, kjer je dom družine Biden.

Commander je že drugi Bidnov pes, ki se vede agresivno. Nemški ovčar Major je prav tako grizel in so ga poslali k prijateljem v Delaware.

Agresivnost psa pripisujejo stresnemu življenju

Tiskovna predstavnica ameriške prve dame Jill Biden je v preteklosti napade pripisala stresnim razmeram v uradni rezidenci predsednika ZDA v Washingtonu. Kot je pojasnila, je kompleks Bele hiše edinstveno in pogosto stresno okolje ne samo za ljudi, ampak tudi za hišne ljubljenčke.