Bosanski Hulk: sredi zime in v kratkih rokavih na ramah nosi hlode iz gozda

Magazin 23. Jan 202318:46 6 komentarjev
bosanski Hulk
posnetek zaslona / YT

Bosanski Hulk je vzdevek, ki se je prijel očeta petih otrok iz bosanske vasice Gaćice. Viralni hit je postal, potem ko je po spletu zakrožil video, v katerem sredi zime v kratkih rokavih na ramah nosi hlode iz gozda. Tistemu, ki mu najde ali ponudi dolgoročno zaposlitev, je pripravljen podariti konja, koze in avtomobil.

“Zame ni zime. Umivam se s snegom. Sem armirani beton,” v šali pove Hamdija Ramulj, oče petih otrok, ki je na spletu bolj znan pod vzdevkom bosanski Hulk, saj v majici s kratkimi rokavi nosi ogromne hlode iz gozda. Kot je razvidno s posnetka, objavljenega na spletni platformi YouTube, enega nosi na rami, drugega pa vleče z verigo. V dveh dneh si je posnetek ogledalo več kot 650 tisoč ljudi.

Na vprašanje, kako težka so ta drva, odgovarja: “Niti sam ne vem, brat moj.” S konjem in prikolico si ne pomaga vedno, saj ga tako lažje opazi gozdarska inšpekcija. Pravi, da ga sosedje prijavljajo, a sam dela, kar lahko, da bi preskrbel družino, in zagotavlja, da nikomur ne krade, samo čisti gozd in prodaja les, da bi preskrbel družino. Pripoveduje, da mu včasih tudi policisti pogledajo čez prste, čeprav je zaradi svojega početja že bil v zaporu.

Kot pravi Ramulj, ki živi v vasi Gaćice (doda, da zato nosi samo boksarice), je zelo težko dobiti redno in pošteno delo. Na TikToku, kjer je od novembra lani nabral že več kot 37.000 sledilcev, redno objavlja, kako iz gozda na ramah ali hrbtu nosi drva.  “Za družino mi ni nič težko,” pravi. “Pošten človek sem, borim se, kakor znam,” dodaja in poudarja, da raje dela, kar dela. Poskušal je dobiti službo v tujini, a neuspešno. Na TikToku je objavljena tudi njegova telefonska številka, če bi ga kdo želel najeti za delo. Redno objavlja tudi zahvale sledilcem. V dveh dneh si jih je milijon ogledalo njegov spodnji posnetek.

@hamdija54 ♬ original sound - Stih Caffe

Njegov cilj je imeti svojo kmetijo. Pravi, da želi biti neodvisen, “svoj človek”, imeti čredo ovac in frulico, na katero bi lahko občasno zaigral in zapel ter tako užival življenje.

@hamdija54 ♬ original sound - HAMDIJA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje