Chuck Norris je pravi junak, kariero je opustil zaradi soproge

Magazin 31. Jan 202209:30
Chuck Norris
Profimedia

Spomnimo se ga kot igralca v akcijskih filmih, zaradi svojih vlog pa je postal tudi svojevrsten sinonim za najmočnejšega človeka na svetu.

Zagotovo se še spomnite vicev in memejev z njim v glavni vlogi, ki so marsikoga dodobra nasmejali. Zlato obdobje igralske kariere Chucka Norrisa je trajalo od zgodnjih 80. let do poznih 90., potem pa se je zdelo, da je nenadoma izginil s filmskih platen. A za to obstaja tehten razlog: svojo kariero je dal na stranski tir, da bi skrbel za bolno soprogo, nekdanjo manekenko in fotomodel Gene O’Kelly.

Posvetil se je zdravljenju soproge

Ko je zbolela, je igralec sklenil, da se bo posvetil njenemu zdravljenju. Spoznala sta se leta 1997, eno leto pozneje pa sta izrekla usodni da. Zdaj sta poročena že 24 let in v Hollywoodu veljata za enega od trdnejših parov. Sicer pa imata oba za seboj že en zakon in otroke, skupaj imata dvojčka, ki danes štejeta 20 let.

Chuck Norris
Profimedia

Chuckovi soprogi se je zdravje začelo slabšati leta 2013 – nekdanja manekenka Gene namreč trpi za revmatoidnim artritisom, med zdravljenjem pa so ji odkrili še eno težavo. Začel se ji je nalagati gladolinij (element, ki ga vsebujejo kontrastna sredstva, ki se uporabljajo za slikanje z magnetno resonanco). Dodatno zdravstveno tegobo so pri Gene povzročile injekcije, ki jih je dobivala pred slikanjem z magnetno resonanco, vse skupaj pa je privedlo do tega, da je imela pekoč občutek po celotnem telesu, čutila je tudi bolečine povezane z živčevjem, in v ledvicah.

Njene bolečine so bile res hude

V enem od intervjujev je tako opisala svoje bolečine: “Nekaj ur po prvem vbodu sem se počutila, kot da mi telo gori, kot bi skozi njega tekla kislina. Pekoč občutek je bil sprva izoliran, nato se je začel širiti. Pet mesecev sem ležala v postelji, imeti sem morala 24-urno nego. Chuck je spal na kavču zraven mene in nikoli ni odšel.”

Igralec je porabil več kot dva milijona dolarjev za zdravljenje soproge. Odrekel se je igralski karieri, zdaj pa se je posvetil ozaveščanju o škodljivih učinkih gadolinija. Gene se trenutno zdravi z matičnimi celicami.

Ženino zdravje mu je na prvem mestu

Chuck Norris se je s svojo posvečenostjo soprogi in družini še bolj priljubil oboževalcem, ki nikoli niso pozabili nanj in si še zdaj radi ogledajo film z njim v glavni vlogi. Sam pravi, da je opustil kariero, da bi se osredotočil na Geno, in da se mu zdi bistveno, da ji pomaga ter ohranja pri življenju.

Sicer pa je Chuck leta 2017 obiskal Ljubljano, kamor je pripotoval skupaj s soprogo. O tem je oboževalce obvestil tudi z objavo na družbenem omrežju Facebook.

Njegov obisk je bil službene narave, šlo je za snemanje oglasa. Takrat je bil navdušen nad lepotami, ki jih je videl v naši deželi, slovenske oboževalce pa je dodatno očaral s skromnostjo in človečnostjo.