Deset dobrih zamenjav za kavo, ki vam bodo dale veliko energije

Magazin 15. Okt 202107:20 0 komentarjev
Jutro
Profimedia

Si težko predstavljate jutra in popoldneve brez skodelice kave? Poglejmo, kako se lahko prebudimo in okrepčamo tudi brez nje.

1. Jutranja vadba

Seveda bo najprej težko vstati s postelje in si obleči športna oblačila, a poskusite. Telovadba poskrbi za povečan krvni pretok ter s tem za občutek energije in prebujenosti.

2. Smeh

Smeh je dobro in mnogokrat podcenjeno zdravilo. Če se v popoldanskih urah zalotite pri zehanju, si oglejte kakšen smešen posnetek hišnih ljubljenčkov ali pokličite prijatelja, ki vas zna vedno nasmejati.

3. Svež zrak

Verjetno nimate vsak dan priložnosti, da se pred službo sprehodite po svežem zraku in soncu, kadar pa jo imate, jo izkoristite. Če na sprehod ne utegnete, odprite vsaj okno in prezračite sobo ali se sprehodite po balkonu. Podobno naredite čez dan, ko čutite pomanjkanje energije in se vas loteva zaspanost.

4. Hidracija

Pijte vodo ves dan! Ko se naveličate navadne, jo popestrite s sadjem ali zelišči (limono, limeto, pomarančo, meto …).

5. Kurkuma

Odlična alternativa kavi je napitek kurkuma latte oz. zlato mleko. Kurkuma naj ne bi podpirala le procesa zdravljenja, temveč daje tudi energijo.

Za pripravo kurkuma latte napitka potrebujete:

1 ½ skodelice rastlinskega mleka
1 žličko kurkume
½ žličke mletega cimeta
1 cm ingverjeve korenine
1 žličko medu (po želji)
1 ščepec popra
1/4 žličke kokosovega olja

Priprava:

V kozici segrejte mleko, nato primešajte kurkumo, cimet, ingver, kokosovo olje in med. Na koncu napitek začinite s ščepcem popra, ki prebudi kurkumin v kurkumi.

6. Beljakovine

Za zajtrk si privoščite smuti, avokadov namaz ali namaz iz stročnic ter podobna živila, ki vsebujejo veliko beljakovin in dobrih maščob.

7. Spanje

Najbolj logičen nasvet: zvečer pojdite prej spat. Pomanjkanje spanca najprej vodi v utrujenost, če se stopnjuje, pa lahko povzroči večje zdravstvene probleme. Pomaga tudi, če pol ure pred spanjem ne uporabljate elektronskih naprav.

8. Dobra družba

Vsekakor je pomembno, v kakšni družbi se gibljete. Obkrožite se z ljudmi, ki vas napolnijo z energijo. In ne pozabite, da vas lahko zelo izčrpata tudi jeza in kuhanje zamere.

9. Rožmarin

V izparilnik dodajte nekaj eteričnega olja rožmarina ali si skuhajte čaj iz rožmarina, saj ta odpravlja utrujenost.

10. Meditacija

Če že dan začnete stresno, zagotovo potrebujete nekaj za več energije. Če jutro začnete umirjeno in osredotočeno, bo dan zagotovo stekel bolje in brez potrebe po zunanjih stimulatorjih. Jutro tako morda začnite s kratko meditacijo in ob tem globoko dihajte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!