Ali aplikacija Google Maps ”daje brezplačne informacije” vlomilcem?

Digitalno 05. Jun 202209:00 > 11:47 0 komentarjev
Google Maps
Profimedia

V Združenem kraljestvu vse več vlomilcev za morebitne tarče za vlome uporablja aplikacijo Google Maps, poroča express.co.uk.

Kriminalne združbe postajajo vse bolj napredne pri uporabi spletnih orodij za prepoznavanje morebitnih tarč za vlome. Še zlasti privlačna tarča so lastniki, ki želijo svojo nepremičnino prodati, saj so vlomilcem v tem primeru v spletnih oglasih na voljo številni pomembni podatki, med drugim o tem, kje v prostoru se morebiti hranijo dragocenosti.

Kot je za publikacijo povedal direktor varnostnega podjetja, vlomilci preizkušajo nove metode, ko iščejo svoje naslednje žrtve, vključno z aplikacijo Google Maps.

Z uporabo določenih spletnih mest lahko lastniki, ki nameravajo prodati svojo nepremičnino, povsem nenamerno ponudijo pomembne informacije potencialnim vlomilcem. Med njimi so tlorisi in fotografije notranjosti ter okolice, kje v hiši se nahajajo senzorji, ključavnice, v nekaterih primerih ponudijo tudi virtualni “sprehod”, kar daje vlomilcem veliko prednost.

Skupaj z aplikacijo Google Maps oziorma Google Street View dobijo zelo dobro predstavo tudi o dostopnosti, kje so mrtvi koti, kje z ulice bi bili lahko hitro opaženi, kje na ulicah so kamere ipd.

Internet tako ponuja vlomilcem vse podrobnosti, ki jih potrebuje za načrtovanje “popolnega” vloma, opozarja strokovnjak.

Vključno z družbenimi mediji, ki niso tako zasebni, kot si morda mislite, in v resnici nikoli ne veš, kdo je pozoren na to, kaj in kdo je v vašem domu.

Vir: express.co.uk

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!