Novost pri parkiranju v Ljubljani: aplikacija, ki jo številna mesta že imajo

Digitalno 22. Feb 202214:2010 komentarjev
EasyPark
BOBO/EasyPark

V Ljubljani bo od marca dalje mogoče parkirnino na ulici plačati tudi z aplikacijo EasyPark, ki jo že uporabljajo v nekaterih krajih po Sloveniji. Uporabniki bodo morali ob plačilu z aplikacijo plačati tudi provizijo.

Od 1. marca bo tudi v Ljubljani parkirnino mogoče plačati z aplikacijo EasyPark, je na današnji novinarski konferenci povedal direktor javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Andrej Orač. Dodal je, da bo to storitev mogoče uporabljati ob parkiranju na vseh javnih parkirnih površinah ob vozišču, se pravi tam, kjer so t. i. bele cone za parkiranje.

Ob plačilu bo moral uporabnik plačati tudi provizijo

Cena parkiranja bo tudi ob uporabi aplikacije EasyPark ostala enaka, bo pa moral uporabnik aplikacije plačati provizijo, ki jo zaračunava podjetje. Ta bo znašala najmanj deset centov in največ 15 odstotkov cene parkiranja oziroma največ 1,9 evra. Še naprej pa bo mogoče parkiranje plačati kot do zdaj, z mestno kartico Urbana, aplikacijo Urbana in na parkomatih.

Kot je povedal Orač, je uporaba aplikacije EasyPark že prisotna v več mestih po Sloveniji, Evropi in svetu. “Možnost plačila z EasyPark je dobrodošla predvsem za tujce, ki prihajajo v našo prelepo Ljubljano,” je dodal.

Iz podjetja EasyPark pa so sporočili, da njihovo aplikacijo uporabljajo že v 27 državah in v več kot 3.200 mestih po svetu. Uporaba aplikacije ponuja več funkcij: poleg tega, da lahko v aplikaciji zaženete, ustavite, podaljšate ali skrajšate parkiranje na daljavo, lahko vozniki plačajo tudi polnjenje električnih vozil, v tujini pa tudi poiščejo ulice z visoko razpoložljivostjo parkirišč in vnaprej rezervirajo parkirna mesta.

Direktor EasyPark Slovenija Uroš Maklič pravi, da se lahko tako teh funkcionalnosti kot mnogih drugih, ki jih v družbi že načrtujejo, kmalu veselimo tudi na slovenskih tleh. Dodaja, da bodo že z letošnjim letom poleg osnovnih funkcij aplikacije tudi novosti za poslovne uporabnike. Že zdaj pa je vsem fizičnim uporabnikom omogočeno, da pod enim uporabniškim računom v aplikaciji upravljajo z več registrskimi tablicami, zato lahko sedaj parkirnino poravnate tudi svojim bližnjim.

Prednost uporabe aplikacije je tudi opomnik. Petnajst minut pred iztekom časa parkiranja se lahko odločite, ali želite na daljavo podaljšati čas parkiranja, prav tako pa lahko predčasno zaključite parkiranje in boste plačali le toliko, kolikor časa ste parkirali.

Komentari

Vaš komentar