Prvi film v režiji umetne inteligence: kako bi bil videti prihod Nezemljanov

Digitalno 20. Maj 202311:42
obisk nezemljanov-ai
PROFIMEDIA/posnetek zaslona

Nezemljani so se odločili, da vzpostavijo stik z Zemljo, s čimer povzročijo konflikt med svetovnimi voditelji. To je vsebina prvega filma, ki ga je v celoti ustvarila umetna inteligenca.

Odkar je pred meseci umetna inteligenca postala dostopna širši javnosti, so svetovni splet preplavile njene bolj ali manj domiselne stvaritve in demonstracije sposobnosti. Seveda ni bilo treba dolgo čakati tudi na prvi film v režiji umetne inteligence.

Gre za znanstvenofantastični dokumentarni film “Last Stand”, ki uprizarja srečanje med Nezemljani in Zemljani. Umetna inteligenca je za film napisala scenarij ter poustvarila vse glasove. Koncept filma temelji na zgodbi, ko se Nezemljani odločijo, da bodo stopili v stik z Zemljani.

Zemljo obiščejo z več nenavadnimi plovili v obliki nekakšne dvojne piramide. Kmalu po prihodu pa je umetna inteligenca že predvidela v resničnem svetu popolnoma realen zaplet. Ta se zgodi, ko se največji svetovni voditelji ne morejo dogovoriti, kdo od njih bo imel to čast, da prvi vzpostavi stik z gosti iz vesolja.

Svetovni konflikt v boju za stik z Nezemljani

Konflikt o tem nato vodi v pakt Rusije, Kitajske in Indije, ki se odločijo za zagon skupne misije za razvoj vesoljskega plovila za prvi stik z Nezemljani. Pakt z velikim neodobravanjem sprejmejo ZDA na čelu s predsednikom Joejem Bidnom in tudi same, skupaj z zavezniki, začnejo razvoj svojega plovila.

Film vrhunec doseže, ko se ti dve “zemeljski” vesoljski ladji soočita pred plovilom Nezemljanov. Epilog soočenja in film, v katerem se pojavi tudi nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, si lahko ogledate spodaj:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.