Za beleženje posajenih dreves v EU odslej na voljo aplikacija

Digitalno 14. Maj 202212:17 0 komentarjev
Gozd
PROFIMEDIA

Prebivalci EU, ki želijo sodelovati pri zavezi EU, da bi do leta 2030 posadili tri milijarde dodatnih dreves, se lahko od danes pridružijo spletni aplikaciji MapMyTree. Vsak, ki posadi drevo, ga, kot so sporočili iz Bruslja, lahko na aplikaciji registrira in s tem prispeva k doseganju cilja.

Na spletni aplikaciji MapMyTrees lahko poleg registracije posajenih dreves vsak posameznik priporoči nove lokacije, kjer bi lahko v prihodnje posadili dodatna drevesa. Te lokacije so poleg drugih podatkov vidne na zemljevidu in tako pomagajo drugim uporabnikom najti prostor, primeren za sajenje dreves. V aplikaciji je do sedaj prijavljenih 2.943.406 na novo posajenih dreves, v Sloveniji jih je zabeleženih 352.

Izvršni podpredsednik Evropske komisije, pristojen za evropski zeleni dogovor, Frans Timmermans je ob tem poudaril, da so drevesa naš najboljši zaveznik v boju proti podnebni in biotski krizi. “Drevesa so namreč tista, ki prečiščujejo naš zrak, nudijo senco v mestih in vsrkavajo ogljikov dioksid. Od danes pa do konca tega desetletja moramo posaditi dodatne tri milijarde dreves. Ta aplikacija vsakemu omogoča, da posadi med enim do sto dreves,” je dejal Timmermans.

Evropski komisar za okolje, oceane in ribištvo Virginijus Sinkevičius je dodal, da je njihova zaveza zelo ambiciozna, a da ob pogledu na zagrete Evropejce verjame, da tudi uresničljiva. Ob tem je poudaril, da vsako posejano drevo šteje in pomeni razliko za cel svet.

Zaveza EU, da v okviru evropskega zelenega dogovora posadi vsaj tri milijarde dodatnih dreves, je namenjena povečanju biotske raznovrstnosti, reševanju podnebne krize in zmanjševanju onesnaževanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!