Elon Musk prodal svojo zadnjo hišo na Zemlji

Magazin 02. Dec 202119:11 2 komentarja

Elon Musk je našel kupca za svoje zadnje posestvo v Kaliforniji. Podrobnosti o kupcu in končni ceni posesti s skoraj 1.500 kvadratnih metrov veliko vilo še niso znane, saj posel še ni popolnoma zaključen. Elon Musk je v preteklih letih začel prodajati svoje nepremičnine, ker se želi osredotočiti na "multiplanetarno" življenje. Musk sicer že nekaj časa živi v najemu.

50-letni tehnološki velikan in podjetnik, ki svoje poslovne podvige usmerja predvsem v osvajanje vesolja, je junija po Twitterju naznanil, da se je odločil prodati še zadnjo hišo in da mora samo še najti “dovolj veliko družino, ki bo živela v njej”.

Za hišo, ki jo je izvršni direktor Tesle in SpaceXa leta 2017 kupil za dobrih 20 milijonov evrov, je prvotno želel iztržiti 37,5 milijona dolarjev (približno 33 milijonov evrov), a je oktobra ceno znižal za približno pet milijonov evrov.

Mediji so takrat poročali, da je bila vila prodana po 70-odstotnem znižanju prvotne izklicne cene, prodajali pa so jo približno štiri leta. Vila, ki je znana tudi po imenu Guignécourt, po prvotnem lastniku, francoskem grofu Christianu de Guignéju, je del 190.209 kvadratnih metrov velikega posestva v kalifornijski premožni četrti Hillsborough s pogledom na zaliv San Francisca. Gre za eno največjih posesti na tem območju.

Brent & Mary Gullixon

Sto let stara vila, ki jo je francoski grof, sicer lastnik podjetij Stauffer Chemical Company in Leslei Salt, ki je distribuiralo minerale na območju zaliva, zgradil leta 1912, ima sedem spalnic, devet kopalnic in pol, knjižnico, kuhinjo s predelom za osebnega kuharja, glasbene sobe, na posestvu so tudi bazen s paviljonom, pohodne poti, garaža za tri avtomobile in dovoz za osem. Infrastrukturne nadgradnje zajemajo optično napeljavo pod dovozom, dodelan varnostni sistem, zvočni sistem, ohranja pa tudi značilnosti obdobja, v katerem je bila zgrajena.