Slavna ameriška kuharica je razkrila pravilen način za popolno kuhana jajca. Jih pripravljate tako?
Zagotovo ste že slišali, da je treba vodo, v kateri se bodo kuhala jajca, najprej zavreti, nato dodati jajca in pustiti še pet minut, nato pa odstaviti s štedilnika.
A po mnenju ameriške kuharice to ni najboljši način, saj običajno rumenjak ostane surov.
Znana ameriška kuharica Mary Frances Kennedy Fisher, ki je v svoji karieri izdala kar 27 kuharskih knjig, je razkrila pravilen način za popolno kuhana jajca. Po njenih besedah bo rumenjak vedno prav kuhan in obenem mehak.
Kako torej pravilno skuhati jajca?
Hladno vodo pristavite v lonec, dodajte jajca, nato pa hitro segrejte vodo. Ko voda zavre, je jajce kuhano, kuharičin nasvet povzema Krstarica.
Čeprav je njena metoda prejela veliko pohval, ljudje, ki so jo preizkusili, pa pravijo, da so takšna jajca res najbolj okusna, Mary v svoji knjigi ugotavlja, da obstaja ena majhna pomanjkljivost.
Jajca so sicer odlično kuhana, vendar je težje očistiti lupino z njih.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje